Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3834 / Skärpetest i Nyköping längs Sörmlandsleden! Skärpetester e viktiga! ;)

Alltså, 12 mpix, kan det va nå't att ha i en kamera numera? Den senaste modellen av den här X100-kameran har ju 24 mpix! Så det va bara å testa om 12 mpix räcker för mej, tänkte jag, så vi åkte till Nyköping för att testfotografera! Vi startade på Hellmanska gården med en kopp kaffe och en macka innan vi påbörjade testrundan!

.

Testrundan gick längs med Nyköpingsån, för där går även Sörmlandsleden! Fin promenad, det såg på vissa ställen ut som när vi va i Västra Grekland, nära Albanska gränsen! Jag testade kameran både i svartvitt och i färg för säkerhets skull!
.

Vi passerade även en skola! Tycker den här ämnesskolan verkar ha en bra kursplan! Då slipper eleverna hålla på å testa hemma med sådana här saker!

.


Och vi avslutade kameratesten med en glass på Aktersnurran!

Och sammanfattningen är att min X100 funkar mycket bra fortfarande! Man har klagat på att autofokusen e litet långsam på X100, och så va det nå't mer, som jag inte kommer ihåg! Autofokusen e i alla fall snabbare än då jag ställer skärpan manuellt! Så vad e problemet?

/Bengan

Ps. Nu till nå't helt annat! Min fru tittade efter en stund på modellbåten i fönstret och frågade, varför har man ratten längst bak på en så'n här!
Bra fråga liksom till en ickeseglare!
Det enda jag kunde komma på va att jag tror det e bra att hålla koll på seglen! Man ser på seglet om vinden ligger rätt i seglet!? Å då e det bra att stå baktill! Tror jag i alla fall! :)

Inlagt 2017-08-18 19:48 | Läst 1358 ggr. | Permalink
Jag hade själv X100 ett tag. Nu har jag X100F. Mitt svar är att X100 räcker och blir över när det gäller skärpa och bildkvalite för övrigt! Den stora fördelen med 24mp är att man kan beskära hårdare än med 12mp. Men fotade du i raw el jpg? Och är de två första bilderna redigerade el sooc? De (särskilt den andra) ser nämligen inte så skarpa ut som jag vet att bilder blir med den kameran.
2017-08-18 20:25   Ronny vervaart
Vart det inte skarpare ;)
Trots (eller tack vare) objektiv, kamera och Bengan vid avtryckaren gick det att läsa båtens namn Shamrock. Hör till en serie America´s Cup jättestora tävlingsbåtar.

Ratten ser ganska liten ut och sitter extremt långt akterut på modellen. Den kan vara skalriktig, kanske, men normal plats är inte fullt så långt bak. Där rör sig båten mindre och rorsman funkar bättre.
Jag köpte X100 första generationen när den kom och tyckte mycket om den. Den är inte jättesnabb i AF och så, men den kan definitivt göra tillräckligt skarpa bilder. Jag bytte för att jag ville ha något liknande med bytbart objektiv :)
Rodret sitter långt bak och styr man med rorkult sitter den ofta överst på hjärtstocken. Vill man styra med ratt ger det mest känsla om det är korta vajrar eller korta hydraulslangar till hjärtstocken.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg