Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3819 / De va litet knepigt att se samma bild på två olika bildskärmar!

Lade ut en bild på Ronny tidigare, och den såg bra ut på min stora skärm! Men se'n när jag tittade på samma bild via Laptoppen så va bilden för ljus! Hur jag än tittade på skärmen!

.

Här e alltså den första bilden som jag tyckte såg bra ut i den stationära datorn, men tycker se'n att bilden blev för ljus på skärmen på Laptoppen! En laptopskärm kan ju också vinklas och då får bilden olika ljustyrka!

.

Här är bilden som jag tycker e för mörk, men blir bra på FS via Laptoppen!?
De e inte lätt det här! ;)

Så att sitta och bedöma en bild via olika bildskärmar, känns nog ganska osäkert!
Det är nog först när bilden är utskriven som en bra bedömning av en bild kan ske!

Ok, optiken som jag fotat med e i alla fall från 1946! En Sonnar 1,5;a! :)

/Bengan

Inlagt 2017-08-04 23:46 | Läst 1267 ggr. | Permalink
Tyckte också bilden var väl mörk när du visade den häromdan... På min (kalibrerade) stationära skärm är den första bilden OK, medan Ronny ser lite väl ljusskygg ut på den andra.

Min erfarenhet, FWIW: lita ALDRIG på en laptopskärm för bildjobb! När man är hemma, kan man ju lätt koppla den till en hyfsad skärm, som man helst kalibrerar,
Jag sitter och tittar på bilderna på min laptop (Lenovo Yoga) och tycker den översta bilden ser bra ut, man ser lite av Ronnys högra öga. På den undre bilden är högra ögat bara en mörk skugga och är enligt min mening lite för mörk. Har inte kollat på min stationära om det är någon skillnad. Men det är nog som du säger att det är först när bilden är utskriven som man vet om man blir nöjd.
Den första ser helt rätt ut på mina kalibrerade skärmar. Det går utmärkt att bedöma ljusheten i en bild på skärm, men då krävs en bra skärm, rätt betraktningsljus och att den är kalibrerad.
Jag har en ganska enkel 19" HP-skärm, en äldre 4:3 model, som jag har auto kontrast/brightness via s-RGB, och på den blir den översta bilden bra, medan den nedersta för mörk i skuggorna.
Tack för synpunkter/kommentarer!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg