Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3812 / Så va Gnesta-Planket över för den här gången, å litet tomt blev det i dag!


Gnesta-Planket påminner om en trädgårdsfest, kul, spännande, med många intressanta människor att mingla runt och prata med! Och bilder att titta på! Häftiga bilder! Man utvecklas i sitt eget bildsinne genom att titta på andras bilder! Speciellt bra fotografers bilder! Så e det för mig i alla fall! Och några av de här fotograferna hade jag heller inte träffat tidigare!

.


Här vare Öppna planket!

.

Mingel på balkongen!

.

Respekt för den kameran Ola!

.

Det fotografiska samtalet!

Men nu e festen över! Så är det, inget är ju för evigt!
Men det e en bra karamell att suga på framöver!

/Bengan


Inlagt 2017-07-30 19:12 | Läst 2414 ggr. | Permalink
Men vilken fest! hur trevligt som helst,det här har du dragit i hamn på ett familjärt sätt.Tack för igår! Med vänlig hälsning Ronny :)
Som vanligt har du gjort ett superjobb, Bengt! Gnestaplanket har blivit en av årets milstolpar för mig och väldigt många. Hjärtligt och varmt tack!
Ser ut att ha varit lyckat, skulle gärna varit där också!/ Björn T
Ger verkligen ett mysigt intryck!
- hawk
Tomheten efter säger en del om hur det var medan det pågick. För din del även massor av jobb innan. Tack Bengt! Jag trivdes
Hoppas att det var bra! Skulle egentligen dykt upp, men Tobbe är ju lite vild fortfarande och så hörde jag att det var något strul med pendeln så vi fick bli hemma istället. Hoppas flera bloggar, alltid kul att se och läsa när man inte var där själv.
Ha det gott Bengan och all heder till dig för detta fina initiativ!
/Affe
Tåget ville i alla fall se på alla bilder :)

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/sj-tag-skulle-till-nykoping-hamnade-i-gnesta

Ha det gott! /Thomas
2017-07-31 17:02   Jonas Mauritzson
Trevligt arrangemang, men till nästa år förslår jag lite utveckling. De första åren fanns det ett tydligt streettema, det tycker jag mig inte se längre. Inte heller något sv/v tema. Till nästkommande år hoppas jag få se lite nytänkande. Färre gamla bilder som visats flera gånger tidigare på planket. Kanske ett genomgående tema som kan skapa diskussion kring både teknik och kreativitet. Varför inte porträtt? Borde vara tillräckligt brett för att locka både streetfotografer och porträttfotografer. Jag skulle också gärna se fler fotografer på "inbjudningsplanket". Begränsa ytorna mer och sätt en övre och nedre gräns på antalet visade bilder. En bild är slöseri med utrymme, tycker jag, särskilt som det fanns några få fotografer som inte lyckats bli inbjudna utan fick hålla till "vid sidan om". Jag gissar att några kanske missade några av de snyggaste bilderna eftersom de hängde på den allmänna väggen. Där fanns minst en gnestafotograf som väl förtjänade att hänga på en bättre plats. För visst borde Gnestafotografer också kunna lyftas fram i samband med det här arrangemanget?
Så keep up the good work Bengt, hoppas du vill fortsätta utveckla Gnestaplanket.
Svar från Benganbus   2017-07-31 21:59
Jag tror utveckling betyder olika för olika människor Jonas, och bildsmak är nog också olika för olika människor, även vilka bilder som man tycker e bra eller dåliga! ;) Och det är välmycket bra att man kan tycka olika om saker!
Jag bjuder in fotografer, som jag tycker är intressanta att ”visa upp” i Gnesta, och det e såklart mycket i min smak! Och vad gäller alla peppningar jag har fått i år, bla så bloggande Lars Epstein om Gnesta-Planket i DN i söndags, så kan det nog bli ett Gnesta-Planket, kanske, även nästa år. Så skyll på Epstein i DN i så fall! 

För det va ju det åttonde planket i år, och även om det inte är så många fotografer, så tar det kraft och tid att få ihop det här varje år. Jag sköter ju det här ensam. (Jag vet, jag får skylla mig själv)
Så snart, man får se positivt på framtiden Jonas, så får någon annan ta över, och då blir det den eller de som sätter den nya fotokonstribban här i Gnesta! (Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg