Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3772 / Nu skall vi snacka klartext! Om alla automater i allting! Känsligt läsning kanske!

Classic Telemark


En gång för länge sedan, innan de flesta av er va födda, så krävdes det kunskap och även något annat, som man ofta kallade för sunt förnuft då man skulle göra något! ;) Tex, när jag började åka skidor, då fanns det inte några lättsvängande specialskidor, eller specialvandringskläder, så man inte riskerade att bli förkyld om man blev litet fuktig på ryggen när man fjällvandrade! De va kunskap, erfarenhet och sunt förnuft som gällde! ;) Samma med bilkörning! Och kameror, och osv, osv, osv! ;)

Men så började man tänka att det e ju orättvist att bara några få människor skall kunna köra bil, eller åka skidor eller fota! De blir en bilkörande, skidåkande och fotande elit!

Då startade en demokratirörelse bland ett antal större affärsdrivande företag i runt om i världen, och det e det vi ser resultat av i dag! Alla skall såklart kunna köra bil, alla skall kunna åka skidor och alla skall kunna fota! (Och alla skall såklart även få kommentera på internet)

Och mycket av lösningen blev ju automatik! Tex, man skall inte behöva sitta och vara hyperkänslig på foten när man drar i väg med sin motorstarka BMW, utan då finns det hjälpmedel, typ antispinn, och när det omvända gäller, ABS-grejer, krockvarnare, autobroms och krockkuddar osv!

Så det e den demokratiskt arbetande fria marknaden som gett oss möjligheter att få pröva på det mesta utan att behöva lära oss alltför mycket onödigt, då vi ofta har knappt om tid för onödigt lärande! ;) Och många arbetsplatser blev även automatiserade (här hemma hos oss) så vi inte behöver jobba så mycket heller!

Ha nu en bra dag!
Roffe har vaknat och börjat morgongäspa ( så det hörs) då e det nära utgång!
Å han kommer bergis att säga, vi tar automatbilen va?  ;)

/Bengan

Inlagt 2017-06-02 08:30 | Läst 1575 ggr. | Permalink
Stilfull Telemarksåkare och det är bra att alla kan göra det du nämner.
😀
Och det är vill trevligt att fler får tillgång till redskap att fokusar sig på väsentligheter som att uttryck sig, resa och ägna sig åt friluftsliv utan att känna sig otrygg och obekväm.
Skidlärare är nog svårt att automatisera. "Totally safe" enligt en amerikansk studie.

Även fotografer anses vara "totally safe" . Men modellyrket tas över av robotar så satsa inte på att bli fotomodell.

https://willrobotstakemyjob.com/27-4021-photographers



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg