Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3741 / Måndag och snöbyar och på onsdag e det Tårtan! Och så litet om Tjurfäktning!


I går va det i all fall fint väder, det e så man får se det, å då va vi på Moderna Museet och tittade på utställning Skrivet i ljus!

De e nog bra å titta på äldre bilder då och då, och se hur litet det hänt! ;) Men man får i all fall ett hum om hur naturfotografer jobbade förr, tio mulåsnor med kamerautrustning och framkallningsutrustning och inget fik inom synhåll! Å bilderna måste framkallas direkt, annars blev det inget! Visst har det tekniska blivit lättare i dag! Men motiv och bildval, e nog det detsamma, å alla måste ju få chansen att uppfinna sina egna hjul igen! Å det e väl demokratiskt och bra! Men det e nog ingen nackdel att kolla litet på fotohistorien i alla fall! ;)

Och nu på onsdag Tårtan!

/Bengan


Ps. Tittade runt litet bland bildkommetarer här på FS, och blir förvånad över hur vissa kommeterar en bild, först så kan man säga att det e en bra bild, men så tillägger man att man inte gillar bilder på typ motorsport, för det lockar till fortkörning och ger olyckor i trafiken, eller så gillar man inte bilder på kötträtter, med tanke på vad som händer under massdödandet av djur på slakterierna!
Sist så va det en boxningsbild, å visst va bilden bra, men boxning e fult i Sverige!

Å tjurfäkningsbilder skall man inte visa! För då kan folk kanske börja visa bilder från våra slakterier i färg! Å bilder från djurtransporter, där djur transporteras runt i Europa till det billigaste slakteriet!
För billigt e bra!
Så inga bilder från massdödandet av djur från våra slakterier! (Å ingen tjurfäktning som sagt!)
Bon Apetit!

Inlagt 2017-05-08 08:19 | Läst 1275 ggr. | Permalink
Tack för inspirationen, skal rinaga SKAN och till Fotografiska. Kan bli några stora klatschiga bilder för deras vägar
Hej Bengt,
Ditt PS är bra och belyser vår avsaknad av reportagebilder från baksidan av vårt samhälle. Vi vågar inte visa hur mycket obehagligt som pågår i prispressens namn.
Ni som ser detta, varför inte visa upp det?
Mycket är så obehagligt att det är svårt se och därmed fotografera. Vi blundar hellre och håller för öronen.
Har man sett en häst dödas och slaktas när man är 13 år så håller man hellre på med humorbilder.
Jag vill framföra klapp till Roffe
Bob
Håller med Bob nedan. Jag såg svartvita klassiska filmen från slakterierna i Paris "Djurens blod" då jag var 23 år gammal och blev vegetarian i flera veckor av det. Kunde bara inte stoppa i mig döda djur. Sen falnade minnet och kosten blev mer allsidig igen. Men den där vita hästen dom slog ihjäl ligger kvar i minnet, hästkött får vara.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg