Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3732 / De e viktigt att träna då man e äldre! Å så en objektivjustering som funkade bra!

Man blir stelare när man blir äldre! De blir man inte alls! För de e klart man blir stel när man inte rör på sig! Å så brukar det vara när man blir äldre, att man rör sig mindre! Så därför kör vi träningspass med Roffe! Först va det en uppvärmningspromenad på åtta kilometer, sedan bollträning! Roffe e väl en sjuttio hundår nu! (Han e tio år alltså)

.



Här e det hoppa och fångaträning av liten boll! (De va svårt att kasta upp bollen med ena handen och fota med den andra handen, skall be om kasthjälp näst gång) Här tar han bollen i luften! Roffe e själv en bit upp i luften! Ibland, då jag kastar långt, kan han ta bollen efter första studs!

.


Svårt att fota som sagt, man tycker man fotar när han e som högst! Men här e han i alla fall på nedfärd med bollen i munnen!

.

Å nöjd, efter fångat byte!

.

Å så va det en del annat pyssel i helgen också, både på tomten och på ett objektiv! Bla så shimsade jag ett Jupiter-3 objektiv så det stämmer på oändligt!

.



De e klart att de e inte den bästa skärpan på full öppning på det här ryska objektivet från 1956, men det e det nog inte på nå't annat objektiv heller å andra sidan! Skärpan ligger i alla fall där jag ställer den! Å skärpan räcker för mig! Å vill jag ha det skarpare, så blir det bra redan på 2,8!
Bländare 1,5 och 1/60-del på fri hand!

Allt för denna helgen!
/Bengan

Inlagt 2017-05-01 19:44 | Läst 1617 ggr. | Permalink
Vad använder du/hur gör du när du shimsar?



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg