Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3705 / Bilder tagna med en iPhone 4S! Om det här med mobilkameror alltså Tomas! ;)

Tomas Kronberg bloggade med en mobilkamerabild, och lockade mig att skriva en blogg också pga den bilden! Jag tycker också det går bra att fota med en iPhone/mobiltelefonkamera, men man bör såklart veta vilka begränsningar "kameran" har! Men annars så e det en behändig liten fotoapparat  att ständigt ha i bakfickan,  som kamera som ofta räcker för många av mina bloggbilder! :)

Och det dynamiska omfånget blir ofta bättre om man använder HDR-funktionen!

Några av bilderna blir även bättre förstorade, så klicka gärna på nå'n bild och se!

.

På vägen mellan Särna till Hudiksvall!

.

Per-Erik provar sin nya kamera inne på Tårtan! ;)

.

Inne på Katarina kyrkogård!

.

"Unge man, du har din egen mat!"

.

Det går att gå runt tjärnen Roffe!
.

"Människa i det tjugoförsta århundrandet"  Parafras liksom! :)

.

Å visst blir det stort skärpedjup i sån'a här fotoapparater, men när man ligger i samma nivå som en hund, så kan det bli ett spännande perspektiv!
.

Och för produktfotografering så e en iPhone 4S alldeles utmärkt!

.

Det här är Micke, det e litet ensamt för Micke numera när kompisen Tom gick bort förra året, men här verkar det vara ganska Ok ändå!

Och som sagt, jag tycker iPhone 4 S funkar bra, å visst finns det några begränsningar, men dom går att undvika! :)

God natt!
/Bengan

Inlagt 2017-04-13 22:58 | Läst 1505 ggr. | Permalink
Jag kan se ett par bra bilder här, och de andra ser ut som typiska mobilbilder (oavsett tillverkare). Vad är det som är bra med en iPhone 4S?
TomasKronberg 2017-04-14 13:08
Den är liten! Man kan ha med den hela tiden!

/T
Till skillnad mot Anders gillar jag serien, hela!/ Björn T
Svar från Benganbus 2017-04-14 09:11
Tack för det Björn! :)
/B

Ps. Har inte riktigt fått klart för mig vad Anders inte gillar...
Helt klart kan mobilkameran duga bra för snabba minnesbilder om de inte hårdgranskas för mycket. Jag fotar rätt mycket med min när inte "riktiga" kameran är med.
Tror att inom kort kommer mobilerna ersätta kompaktkamerorna. Varför släpa på 2 st? En mobil och en kompakt.
TomasKronberg 2017-04-14 13:18
Eller gör som jag gjorde: köpte en Samsung Galaxy S4 Zoom med inbyggd kompakt och riktig 10X optisk zoom, d.v.s. den skjuter ut objektivet när man startar kameran. Ergonomin är väl inte den bästa, men den har i alla fall en "riktig" exponeringsknapp, så man behöver inte pilla på skärmen om man inte vill. Tyvärr tror jag inte den tillverkas längre. Den fick en efterföljare dock som var nästan lika tunn som en vanlig mobil, men nu vet jag inte om den finns kvar, kan inte hitta något på nätet.

De flesta mobilkameror har ju inte optisk zoom, vilket de flesta kompakter har. Nu borgar ju zoomar inte för någon bättre kvalitet, men kan vara praktiskt ibland när man inte kan byta objektiv. Själv har jag nästan ett tiotal objektiv med fast brännvidd, men bara tre zoomobjektiv.

/T
Förstår inte heller vad Anders inte gillar! Ibland kan man ana att det är en mobil eller kamera med liten sensor eftersom skärpedjupet är så stort, men det behöver ju inte vara någon nackdel.

/T
Helt utmärkta mobilbilder. Plåtar man bara för sociala medier skulle man gott och väl klara sig för det mesta med en mobilkamera. Men sen är det det här med handhavandet. Och om man ska skriva ut förstoringar. Eller göra detaljgranskningar. Och lite annat. Då kan det behövas en lite mer rejälare doning.
TomasKronberg 2017-04-14 18:43
Och som jag nämnde vid ett tidigare tillfälle: skulle nog inte satsa på en mobil om man ska fotografera ett bröllop t.ex. Eller flygande fåglar...

/T
Förresten Bengan! Har du köpt en ny bil? Den där blå med regnummer zigzak? Du kanske skulle satsat på en Leica Q i stället. Jag hade köpt den om jag inte redan haft en M9 och Elmarit 28/2.8. Känns lite overkill då och jag kan ju aldrig sälja några grejor...;.)

/T
Svar från Benganbus 2017-04-14 20:35
Inte min bil! De e en fotohandlare som kommer på besök då och då!
Leica Q med utbytbar optik, det vore något! Med FF-sensor såklart!
1. Kunna köra med Leica autofokusoptik!
2. Fota med äldre Leicaoptik!
Då!
Jag bär alltid en riktig kamera för att slippa fotografera med mobilen, eftersom jag ofta tycker att kvalitén på bilderna blir så ruskigt dålig. Jag har just nu en iPhone 6 som har en i min smak ganska kass kamera, oftast fotograferar jag direkt i Lightroom appen, så att jag kan snygga till bilderna något.
I bra ljus blir bilderna ok men i svagt ljus oftast oanvändbara.
Jag startade för ett antal år sedan en grupp på Fotosidan för Instagrambilder, där har jag och andra laddat upp bilder tagna med mobiltelefoner, gruppen har mer eller mindre somnat in beroende på bristande intresse från medlemmarna.
Mobilbilder fungerar bra för dokumentation, men mindre bra för riktiga bilder.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg