Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3704 / Funderingar bakom ett ölglas!


Jag undrar om vi hinner med att allmänbilda oss så bra numera! Ok, jag vet att nu får jag mothugg! Men tänk själva, man har ju inte obegränsat med tid på dygnet, och nu när det finns så många olika saker att titta på, både i iPhone och på internet och på Tv, förutom allt roligt inkommande på mobilen, så finns ju mängder av sportkanaler, nöjeskanaler och inte minst många bra deckare på tex Svt!  Och de flesta jobbar nog, och man har kanske även har familj och barn, med annat intressant som hör till, tex skolval, elavtalsval, pensionsval, och en del andra fria valmöjligheter och sedan blir det skjutsningar till olika fritidsaktiviteterna för barnen! Dessutom kanske man jobbar i karriären, går på kurser, föreläsningar, eller har mycket att göra på jobbet, för det har nyss varit en omorganisation igen!

Då kommer frågan, ursäkta, när blir det litet egentid för att läsa på litet vad gäller samhällsinformation eller lokalpolitik! Eller vad grundorsaken e för olika internationella konflikter! För det här e ju ofta en viktig uppdateringsfärskvara!

Som sagt, de va några funderingar bakom ett ölglas! :)

Annars rätt lugnt i Gnesta, fick mitt i går hos tandläkaren, skall byta ut en tand, så nu käkar jag antibiotika ett tag! Och min gamla Fuji X100 funkar onödigt bra! Ibland så kanske det vore bra med en livslängdsregulator även i kameror så man fick köpa en modernare X100 tidigare!

Och vad alla än säger, så lever mitt Windows XP!
Jag fick en uppdatering i går igen!

Carpe, vad det nu än blir!
/Bengan

Inlagt 2017-04-13 08:36 | Läst 1367 ggr. | Permalink
Hej,
Tänkvärt.
Föräldrar mitt i livet känner säkert den här tidspressen. Allmänbildning får nog stå i andra hand. Barnen är det viktigaste i dagens samhälle.
Å det är nog rätt, för jobbet och hemmet kräver också resten av tiden.
Som pensionär kan man reflektera och blogga bakom en ljusgul.
Ta det lugnt med äggen
Bob
Du skrev:

"Och min gamla Fuji X100 funkar onödigt bra! Ibland så kanske det vore bra med en livslängdsregulator även i kameror så man fick köpa en modernare X100 tidigare! "


Jag har fem (!) digitalkameror, den äldsta från 2001 och alla funkar (tror jag). De två äldsta var det ett tag sedan jag använde av förklarliga skäl. Egentligen är tre digitalkameror lite onödigt, men jag har dem till lite olika ändamål.

Canon 5D är ju den mest funktionella, har använt den till bröllopsfotografering bl.a. och makrofoto och porträtt.

X1 är liten och liknar FujiX100 utan den fina sökaren, men bildkvaliteten kan man inte klaga på. Ofta är det den jag tar med mig om jag bara ska gå ut en sväng.

M9 tillsammans med flera objektiv är inte mycket större men har ju inte autofokus som X1, ibland kan autofokus behövas, men oftast inte för den typ av fotografering som jag ägnar mig åt.

Glömde nästan min Samsung Galaxy S4 Zoom som ju får plats i fickan. I de flesta fall ser ju folk ingen skillnad på bilder tagna med den eller med de andra kamerorna. Fast den har ju sina begränsningar, fast har zoom (optisk märk väl, det var den ensam om i alla fall för några år sedan) 24-240 motsvarande 24x36mm-formatet. Tror inte den tillverkas längre, oklart varför. Det är alltså en telefon med kompaktkamera eller kompaktkamera med telefon, hur man nu vill se på saken. Den är ju rätt mycket tjockare än en vanlig telefon men går utan vidare ner i de flesta fickor jag har.

/T
Inte ska man väl få mothugg om man undrar något? Eller är din "undran" ett kamouflerat tvivel kanske?

Många av de saker du räknar upp som tidstjuvar är ju samtidigt expressvägar till allmänbildning i och med att de levererar information, så det kanske går på ett ut.
Jag tror att det viktigaste verktyget för att skaffa sig allmänbildning är nyfikenhet, då tar man sig tid att bilda sig och struntar i det som är ointressant.
Just nu läser jag lite då och då i boken "Roten till det onda" som försöker förklara vad som ligger bakom alla konflikter i mellanöstern. Och det handlar inte om färskvara, utan börjar 1916.

Nu blev det visst lite mothugg i alla fall :) God påsk på dig!

/Thomas

PS. En del windowsuppdateringar är inte vad de ser ut att vara, utan riktiga elakingar om de kommer från fel ställe. Om den fortsätter att uppdatera sig många år till så tror jag att det är en elaking.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg