Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3700 / Sitter och funderar på hur man skulle kunna få adekvat information om något händer igen!

Fotgängare


läser DN som vanligt och det finns mycket "information" om det som hänt! Har även tittat på Svt några dagar såklart, läst andra tidningar på nätet, men är det bra information? Det är ofta reportage, sannolikt bra reportage, och även säljande reportage om en hemsk händelse, med hemska bilder, gärna från någon som va på plats, och vittnesmål från människor som sett det hela och tagit bilder! Sannolikt är flera människor som vittnat till pressen fortfarande i chock! Och mobiltelefontrafiken är också mycket tät vid sådana här tillfällen,  för man vill såklart veta var nära och kära befinner sig! Och man kan såklart höra smällar och skott, som man självklart vidarebefodrar, till press, polis och Säpo. Även hemska bilder man tagit går upp på Fejan eller liknande för å visa hur det är och att man att man varit där!

Men var är samhällsinformationen om vad man skall göra i ett sådant här läge? Det är nog en mycket viktig fråga som man nog måste fundera på till nästa gång! Pressen har börjat med en liten aning självrannsakan, men man kan väl inte lita på kvällspressen i ett katastrofläge?

Och om det blir värre nästa gång, och det blir det, då bör informationsdelen till medborgare, både de som e nära händelsen och på håll, inte skötas av affärsdrivande press, eller Svt som också numera letar tittarsiffror! Och det kan även komma desinformation som har med saken att göra, för att vilseleda oss!

Å vad finns det då för information kvar som vi kan lita på? Och var finns den?
Jag ser mörkt på framtiden!
/Bengan

Inlagt 2017-04-10 12:30 | Läst 1075 ggr. | Permalink
Ekot i radions P1 har väl varit mest trovärdiga nyhetsmediet.

Nu har även Ekot dekat ner sig. Kungen åker från Brasilien för att - säkert ordentligt trött och jetlaggad - hålla ett kort tal till nationen. Det sänds i radion men hinner inte klinga ut innan en av Ekot inbjuden retorikexpert ska recensera talet. Det som händer på riktigt recenseras som om det vore på TV.

(Jag kollar på Al Jazeera för att få ett utifrånperspektiv. En rejäl och välinformerad notis men inte högst upp på sidan.)
Svar från Benganbus 2017-04-10 19:31
Det kanske skulle vara så enkelt att man har en kanal/radio, typ P1, när det är allvar!
Och även några alternativ om radio och teletrafiken e utslagen!
Kända infoplatser alltså!
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg