Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3699 / Va, e min Fuji X100 slut redan?? Efter bara sex år!! (Å så Tårtan på onsdag)


Satte ett batteri i min Fuji X100 i går, å fick inte ljud från kameran! Eller livstecken kanske man säger! Ok, tog ett annat batteri som jag hade i ett litet fodral i ryggan! Det skall vara fulladdat! Inte ett ljus nu heller!

Va f-n nu då, e kameran redan slut! De kanske e så här även med digitalkamerorna tänkte jag, en inbyggd livslängdsregulator som det e i mobiltelefoner, glödlampor och annan elektronik som gör att vi måste köpa nytt hela tiden! Suck...  Nya tider liksom! Fast det här e inget nytt, glödlampsfabrikanterna kom överens om det här redan på 1930-talet!

Å andra sidan, man kanske skall titta på en litet senare modell av X100? :) Kollade runt litet, nja, den andra modellen, S-modellen eller T-modellen borde ju blivit billiga nu! Inget ont som har nåt gott med sig! ;)  Men tryckte några gånger till på startknappen igen till X100, men den va helt lealös!
Kollade på Fujifilms reparationssida, men där stod inget om priser...
Det kostar väl lika mycket att bara lämna in kameran, som en begagnad kostar!
 
Konstigt ändå, men jag hade ju satt i ett nyladdat batteri, för det va väl nyladdat?
Satt batteriet i laddaren under tiden jag kollade på golfen från Augusta! Ok, bra och spännande avslutning av golfen, och tog batteriet ur laddaren och satte i kameran!
Kameran funkade!

Ok, jag hade blandat ihop batterierna, men ett av batterierna va i alla fall slut! Så det enda nyköpet blir ett nytt batteri! Litet synd faktisk, hade redan börjat tänka på en ny X100!

Å andra sidan, det här e bra för miljön! Man skall inte köpa nya grejer hela tiden! Å inte blir bilderna bättre med en ny kamera heller! Kanske aningen litet skarpare bilder, om det e de man e ute efter i sin fotografi! Men så'n e inte jag inte! ;)

Så nu Carpe liksom!
/Bengan

Ps.  Å som sagt, Tårtan nu på onsdag!

Inlagt 2017-04-10 08:43 | Läst 1054 ggr. | Permalink
Du kan fota med bra resultat upp till 6400 ASA med 100S och T men å andra sidan kan du redan göra det med din XE-1! Vill du upp på 12.800 får du hosta upp nästan 14.000 för en sprillans ny 100F!

När jag köper nytt köper jag begagnat! Det finns ett helt smörgåsbord med bättre begagnade kameror att välja och vraka bland som säljs till en bråkdel av vad de en gång kostade. Pengarna som blir över kan man lägga på något annat.
/Mikael
Svar från Benganbus 2017-04-10 12:38
Skall nog titta efter en X100S framöver....
Om inte annat för att en svart X100 vore snyggt! :)
/B
Har du kollat kontakterna, kameror brukar sällan gå sönder.
Bilden på kossan är helt underbar.
ztenlund 2017-04-10 10:56
Har du kollat inlägget? ;)
Svar från Benganbus 2017-04-10 12:39
Båda batterierna verkar funka igen! Skrapat litet här och var, och så gick ju åskan nyss i Gnesta! :)
/B
Härlig bild på kossan!
Mvh
Fredrik
Svar från Benganbus 2017-04-10 12:41
Kossan va litet jobbig! Skulle ta en vykortsbil från Visingsö ut mot Vättern, och varje gång jag höjde kameran så tittade hon upp framför kameran! ;)
/B
Frekeman 2017-04-10 12:43
Och tur var väl det! :-)
Batterier är ett gissel. Jag hade ett original Fuji som en dag tvärdog. Prövade ett lågpris (79:-) och kunde konstatera pris - kapacitet hör litet ihop.. Förefaller nu som om Jupio eller Pantona duger i alla fall.

-J!
Svar från Benganbus 2017-04-10 12:35
Fått fart på båda batterierna! :) Åskan gick nyss i Gnesta, kan vara det! :)
Men skall nog köpa ett nytt batteri vid tillfälle!
/B



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg