Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3697 / Stadsbesök i går och koll på den där kameran ni vet!

Hos Gunnar Olsson på Hornsgatan! Kameran kändes väl som tidigare modeller, men känslan va att den nog va aningen litet mindre kanske! Å det negativa då, långa leveranstider på kameran, c:a ett halvår, inget impulsköp för mig alltså! Och så e det det där med service! Om det skulle behövas service eller någon reparation nå'n gång, så blir det långa tider även här! Man bör nog ha två kameror! ;)

Frågade i butiken om den största kundgruppen, fick väl inget tydligt svar, och fortsatte och pekade då på mig och sa, "kanske litet i den här åldern?" Försäljaren log och nickade! Diskret och seriös försäljare kan man nog säga! ;)
.

Å tack för sällskapet Ronny!
Bilden e tagen med Fuji X-E1 och 35 mm piratoptik! (Tysk optik)

/Bengan

Inlagt 2017-04-09 11:59 | Läst 1061 ggr. | Permalink
Det var en minnesvärd dag igår med trevligt sällskap. Å en Finer kameraväska tillika ett liiitet filter för fujin men prislappen var nog större :)
Den som väntar på något gott..
Ett halvårs väntetid? Snacka om att göra sitt varumärke exklusivt..
Och till det priset?
En Fuji, t ex X-Pro 2, får du för en bråkdel av priset men med lika god bildkvalitet, handhavande, optik osv. Det är i många stycken en avgjort bättre kamera.
Leica är absurd när det kommer till den digitala Leican. Det är ingen elektronik i den som överglänser allt annat. Det är bara priset som är överglänser och är bortom all rimlighet. Att folk har en vurm för analog-Leicor kan jag förstå, men inte deras tok-dyra digitalkameror.
Med detta sagt kan jag ändå första att man faller för "mystiken" kring Leica. Känslan av ett unikt verktyg med en enorm historia, välgjord (fattas bara till det priset) och med den lilla röda plutten som pricken över I-et. DEn har dock inget enastående andrahandsvärde vilket vissa musikinstrument har. JAg tvivlar också att den i väsentlig grad förbättrar ens bildskapande. Lika lite som att en Ferrarri gör dig till en bättre bilförare....
Häpp/per-erik
Svar från Benganbus 2017-04-09 18:52
Kunden som tittade på "The Camera" före mig, va en äldre man med fru, nåja, jag va nog äldre ;) och jag upplevde det litet som att dom stod och tittade på Graalen! ;) Och jag e helt med på dina tankar Per-Erik, även om jag hade pengar, å det har jag, så e den här M Leican inte min Leica numera! Men visst kan man beundra Leicas marknadsföringen av den här grejen! Å visst e det även intressant att "klämma" på M10:an när tillfälle ges! :)
Jag stod och ställde avståndet och tryckte av på 10:an! Jämförde känslan och snabbheten med min "Working Class Camera" X-E1! Och jag jobbar klart snabbare och även enklare med X-E1:an! Å tror inte jag tappar nå'n konstnärlighet heller med att ha gått över till Fuji!
/B
per-erik åström 2017-04-09 19:15
Det är alltid kul att "klämma" på fina grejer. GLömmer aldrig när jag fick provköra en splitterny Porsche Carerra...
Grejen med digitala prylar är att de snabbt förlorar i värde. Jag tvivlar på att en digital-Leica någonsin kommer i närheten second-hand av t ex den svarta M2:an som väl sliten betingar ett mycket högt pris idag.
Fortsätt alltså med en kamera som funkar och som man har råd att tappa i gatan.

Hörs/per-erik



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg