Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3693 / Dieselgate, EU och en konspirationsteori! ;)

Det verkar som Wolkwagen kommer undan i Europa vad gäller utsläppsbluffen! Inte så konstigt, om man tänker efter, Wolkswagen e ju ett Tyskt företag, och Agneta Merkel styr det största landet i EU! Nu har också ett eller kanske flera "oberoende" Tyska testföretag godkänt Wolkswagens ändringar i mjukvaran! Och enligt Wolkswagen så är utsläppen lägre och bilens prestanda oförändrade med den ny mjukvaran!  OBS, det är inte den 1:a april! ;)

Ursäkta då en följdfråga, varför hade man inte den mjukvaran i bilen från början då? ;)

Nu har bla tidningen Teknikens Värld testat de här mjukvaruändringarna hos ett antal bilar, och intervjuat bilägare! Men testerna får inte samma positiva värden som det Tyska testföretaget! Utsläppen e Ok, men bilen drar mer bränsle och blir slöare enligt Teknikens Värld!
Och förlängningen, de här bilarna som e ändrade, borde då såklart få ett sämre andrahandsvärde också!

Men Svenska Wolkswagen är oförstående! Vad annars skall man säga! ;) Och ber bilägaren komma in med bilen för en kontroll igen!

De e nog så här man driver en långbänk mot kundgrupper som sannolikt har små ekonomiska möjligheter att själva anlita en testverkstad eller gå till domstol!

Jag kan tycka att den Svenska regeringen också borde känna sig lurade då man gett en miljöskatterabatt på de här bilarna utifrån de uppgifter man fått av Wolkswagen! Men nu verkar den Svenska regeringen sitta och vänta på ett utslag från EU! Men det är nog ganska typiskt för "Den svenska modellen, ta det lugnt, det ordnar sig säkert!"  Och vad gäller EU-utslaget, så där vet vi nog redan svaret! :)

Och läste i DN-ekonomi 4 mars 2017, att " Wolkswagen gått stärkt ut ur fusket med dieselmotorer det visar årsbokslutet för 2016!"  Rörelseresultat 14,6 miljarder Euro!

Så om man skall fuska stort, och klara sig bra, då skall man ha rätt EU-regering i ryggen! :)
Å det här e knappt nå'n konspiration heller, utan bara litet logik! :)

/Bengan


Inlagt 2017-04-05 08:16 | Läst 1385 ggr. | Permalink
Mitt i prick. Och Scania snodde de också.
Sen VW började med vattenkylda motorer har de bara blivit sämre och tråkigare. Framför allt tråkigare.
Så går det när man ställer krav men inte följer upp ordentligt.
Det bästa skulle vara att göra testerna på bilar i gatutrafik inte labbmiljö.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg