Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3690 / "Sparkade igång" en gammal kamera igen! Kul återseende!Vi lever ju i en otålig tid, vi väntar ofta på nya saker, eller händelser, saker som skall förändra vår tillvaro ;) tex nästa OS tex, eller VM, eller nya bilmodeller, eller ett nytt kök, nya sportkläder eller så väntar vi på en ny kameramodell, för det e den nya kameran som skall göra det! ;)
Men ibland undrar jag om det inte skulle kunna funka lika bra med en äldre kamera? ;)

Jag återanvänder en kamera då och då, å den här äldre kameran har nog redan blivit en klassiker! Laddade batterierna i morse och allt verkar funka!   Å det e en bra känsla i kameran, å en bra känsla e nog viktigt! :)

/Bengan

Inlagt 2017-04-02 11:46 | Läst 1260 ggr. | Permalink
De hade väl räckt med den kamera.

Bengt-Åke Stenberg
Det finns inte bra känsla i en kamera den finns möjligen i dig själv. Men det verkar funka bra ändå...
SallyIV 2017-04-02 12:39
...joo det gör det.Fuji har på något sätt fått till det så vi gamla stötar återfår fotoglädje som fanns innan digitalkamerorna kom och jäste i storlek och blev mest plast.. Fuji's gör det fotografen vill - vilken i manuella lägen inte alltid är = 0 bra bild ,-).


-J!
Se där, kärt återseende. X100 hade jag också ett tag. Jag gillade den skarpt. Nu har jag den senaste versionen (F) och gillar den minst lika mycket.
Själv kör jag på kameror från 2008 och 2010. Funkar bra. Har en mobilkamera från 2014 som inte ligger långt efter (Samsung Zoom K4) - i själva verket syns ingen skillnad i A3 vad jag kan se. Lite dystert med tanke på priset av de andra tre...

Trots det har jag beställt en Voigtländer 15 mm ver III till min M, antagligen för att det är ett litet lätt combo..

Beror nog mest på på fotografen hur bilden blir... Bildkvalitet? Ja, nuförtiden skulle jag vilja påstå att den är fullt tillräcklig i vilken liten kompaktkamera som helst för de flesta ändamål...

/Tomas
Själv har jag en X100s. Har också Nikon D7000, men sedan jag skaffade Fujikameran är det nästan bara den jag använder. Mycket roligare och jag tycker man kommer långt med bara det fasta objektivet på den. Det är kanske också någon slags blandning av flärdfullhet och nostalgi, kameran ser ut som de flesta kameror gjorde på 60-talet när jag fick min första kamera. Kameror ska liksom se ut så, eller också som en Pentax spotmatic eller Nikon F.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg