Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3677 / Nu kommer nog nå'n som har den här Canonoptiken att nicka gillande! :)Alltså, läser i Viewfinder, en tidningen för LSHA, The International Leica Society, och en artikel av Bill Rosauer:  "The Japanese Summilux!"

Optiknördar har det alltid funnits, vare sig man e indisk maharadja på 1930-talet, och vill ha Zeissoptik på sin Leica, eller Yul Brynner, som hade ett Canon 1,2/50 mm på sin svarta Leica, till Leicafotografer på DN med Canon 1,5/35 mm eller Nikon 1,8/35mm!

Å begrepper Big Four känner nog nå'n igen också, Contax, Leica, Canon och Nikon! De va en speciell tid på 1950 och 1960-talet, när de här gjorde mätsökarkameror och mycket bra och även spännande optik i LTM-fattning!

Ett objektiv som va speciellt, de va just det här Canon 1,4/50 mm! Ett mycket bra objektiv som många reportage och pressfotografer använde även på Leica! Och den här optiken håller mycket väl även i dag, även på en digital M Leica! :)

De va de om det!
/Bengan

Inlagt 2017-03-21 10:19 | Läst 1327 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
Det är en utmärkt glugg och jag har använt den många år. Jag gjorde en jämförelse i en blogg med Sumilux 50/1,4 :
http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/69-lagad-blandarlamell-pa-gammalt-objektiv.htm

Båda gluggarna, min son har nu Sumiluxen, och jag kommer sälja Canongluggen på auktionen i vår, är mycket användbara idag på många digitala kameror, inkluderande M10.

Roffe kollar väl på Canon
Bob
Svar från Benganbus 2017-03-21 22:02
De va intressant det här Bob!
Tack för den läsningen!
/B(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg