Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3667 / De e vildsvin i närheten Roffe, därför långlina! Och så Tårtan nu på onsdag!

I dag va det en nostalgitripp till trakterna runt Bornsjön i det fina vädret! Vi bodde i närheten under tjugofem år c:a, och rörde oss ofta på småvägarna runt Bornsjön både till fots och per cykel! Men på den tiden fanns det nog inga vildsvin där, det borde vi ha märkt, men det märkte vi för en sex, sju år sedan, så Roffe fick gå i långlina idag! Roffe va mycket intresserad där vildsvinen bökat! Och kollade även annat, typ rävspillning! Tror det e bra för hundar att nosa på annat än grannhundars grejer!

.

Fast i norrlägena va våren inte riktigt på plats!

.

Men ute på gärdena! Ljuvligt! Å vi hade såklart kaffe och bullar med oss!

Och Tårtan e Ok efter vattenskadan! Ringde i dag och kollade! Vi är mycket välkomna!
Alltså, nu på onsdag från c:a 15.00!
Väl mött!

/Bengan

Inlagt 2017-03-13 16:10 | Läst 1335 ggr. | Permalink
Bornsjön, ja där har jag haft lite närkontakt med vildsvin några gånger, vi blev t.o.m lite jagade av några en gång.. så vi sprang! I själva verket var dom så inmatade att dom förväntade sig käk när dom fick syn på oss, och kom närmare.. men vi trodde vi blev jagade.. Kul minne i alla fall!
Hälsn!
Svar från Benganbus 2017-03-13 21:22
Vi har även sett några vildsvin på nära håll hemmavid. Och har man en hund med, så bör man se upp! Vildsvin gillar inte hundar! Känner en som jagar vildsvin, det skall vara småhundar med skyddsväst säger han! Större och tyngre hundar skadas lättare! En liten hund flyger bara iväg en bit!
Så säger han i alla fall! :)
/B
elgenper 2017-03-13 22:08
Bjud dit Asterix och Obelix....;-)

Har tyvärrr Tårtförhinder både denna o nästa gång.
Svar från Benganbus 2017-03-14 10:44
Per! Tråkigt!
Kommer att sakna att kunna få klämma på den där gamla kameratypen du brukar ha med dig! :)
/B
Ser ut att vara en sån där riktigt bra promenadväg genom fina omgivningar!/ Björn T
Svar från Benganbus 2017-03-14 10:42
Det är mycket fint här på gångvägarna, å så kommer det där med nostalgi också, när man blir äldre och det går några år och återvänder till platser man varit på, så kommer det där... :)
"Mer än bara ett minne..." ;)
/B
Verkligen vackra trakter. De är ganska välbekanta för mig. Jag bodde för många år sedan i Vårberg. Därifrån kunde jag göra utflykter till Sturehov, som hade ett toppenfint café med fantastiska bakverk. Och i närheten ligger också Hemvärnets skola på det som jag tror heter Vällinge gård. Där hade jag en gång gått utbildning i sjukvård på s k förbandsstation. Den utbildningen las ned sedan. Hur som helst fanns inga vildsvin där på den tiden. Hur kommer det sig att det finns så gott om vildsvin i Sverige numer? Jag har hört att det är jägare som smygimporterat dem, men om det är sant vet jag inte. De kan ju inte gärna ha invandrat själva från Polen. Kanske från Finland?
ehrsa 2017-03-14 00:04
Det var med mat/brödrester från Hemvärnsskolan som svinen var 'inmatade', när vi råkade bli förföljda av dom.. dom trodde nog att vi kom med ny mat..
Hälsn!
Svar från Benganbus 2017-03-14 10:45
Jan! Vildsvin e allätare! ;)
Tur att ni hann undan!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg