Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3664 / Tänkte skriva om Leica idag, men ungdomarna kan bli upprörda så jag låter nog bli!



Nåja, jag kanske kan skriva litet om Leica i alla fall! ;) För att skriva om Leica de e litet som att skriva om ett fotbollslag! Någon tycker det skrivs för mycket om det laget, andra tycker det skrivs fel om det laget, och en del tycker att man bara e avundsjuk då man inte e med i det laget!

Så jag fortsätter mest med att läsa om Leica på internet! Utanför Fotosidan alltså! Det finns hur mycket som helst om Leica på nätet! Både positivt men även negativt! Å balans e bra!

För övrigt så har jag fotat med en slags modern Leica M8 i dag igen! Eller rättare sagt, jag har satt ett Leicaobjektiv på en kamera som har en sensor som e ungefär lika stor som sensorn e på M8! Men den här sensorn ger mindre brus på höga ISO och ger nog också skarpare bilder än M8! Fast litet orenlärigt e det nog! ;)

Det har varit en fin dag i Gnesta!
Vi har travat runt i naturen i flera timmar!
Så nu dags för en liten eftermiddagsnap!
/Bengan

Ps. Å ni som undrar över bilden, så va Leicaoptiken Summarit här till höger bra, men litet mjuk på full öppning, men det här va innan Leica kommit på banan riktigt! Sen't 1940-tal och tidigt 1950-tal alltså!
Men optiken e kul att ha ändå! Skärpa e ju inte allt som ni vet! ;)

Inlagt 2017-03-11 15:16 | Läst 1175 ggr. | Permalink
Du skrev:

"Nåja, jag kanske kan skriva litet om Leica i alla fall! ;) För att skriva om Leica de e litet som att skriva om ett fotbollslag! Någon tycker det skrivs för mycket om det laget, andra tycker det skrivs fel om det laget, och en del tycker att man bara e avundsjuk då man inte e med i det laget! "

Bra formulerat! Lite som Canon/Nikon, PC/Mac, Volvo/Saab, AIK/Djurgården, Synt/Hårdrock o.s.v....

Fast frågan är vad som är versus Leica? Är det Leica mot alla andra?

/Tomas
Svar från Benganbus 2017-03-12 18:57
Ibland så undrar jag om det inte e så! Leica mot alla andra alltså! ;)
För Leica e speciell, i alla fall M Leican!
Å visst har Leica lyckats i sin marknadsföring, vare sig man gillar Leica eller inte, eller man kanske inte ens fotar,
så kan man veta vad en Leica är! :)
/B
Du borde prova en M8, Bengt. Det är en rasande fin kamera som nääääästan är lika trevlig som dess filmladdade kusiner:-) Och bruset är inget att bråka om. Faktum är att jag – som ju är bildkvalitetsnörd av rang – har varit oerhört nöjd med de bilder jag tagit med just M8. Och frågan är om det inte är den trevligaste digitalkamera jag använt. Det börjar bli några stycken nu, så det är lite lusigt.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg