Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3663 / Haute Route i Jämtland! Eller man tager vad man haver på närmare håll, sa Kajsa Varg!

Vårskidåkning är den bästa skidåkningen! Det är ljust stora delar av dagen, det finns ofta mycket snö och det är nästan folktomt i backarna och temperaturen är behaglig! Men för att få det extra optimalt, då tar man backar som ligger litet på sidan om, men där finns ofta inga liftar, så då får man gå uppför backen! :)

.



Här är några bilder från Storulvån i Jämtland för en tjugofem år sedan! Vi är på väg uppför på Getryggen med stighudar på skidorna! Ni ser Fjällstationen nere i björkskogen. Uppstigningen tar några timmar, och här e det blötsnö än så länge och litet tungt. Se'n om vi har tur, kan det bli kallsnö längre upp, då kan det bli en fin, men även jobbig utförsåkning! Skidan här heter just Utfor! Fast egentligen Ullriken Utfor, det är en Österrikisk skida, Atomic, tillverkad för telemarksskidåkning och döpt efter ett berg i Norge nära Bergen som heter Ullriken!
.

Här syns hur bra fästet e med stighudar! Glidet e tyvärr dåligt så man går mera på skidorna när det e uppför så här! Men här ser snön kallare ut! Det kommer några brantare avsnitt högre upp på Getryggen, och då blir det jobbigt för hälsenorna! Men då går man inte rakt uppför, utan man går på skrå och vänder mot nästa skråparti! Det finns iof speciella klossar att ha under hälen på skorna när det e mycket brant!

Mer att läsa om Haute Route!

Kan väl lägga till att Norrmännen förstört en del av äventyret med Haute Route nere i Alperna. Det här e ett mandomsprov, en Machogrej liksom, tung utrustning, höga berg å tunn luft! Men så fick några Norrmän för sig att göra den här turen med lätta turskidor och klädsel typ flanellskorta å dagstursrygga!  Det blev inte så populärt! ;)

.



Här e en kvällsturbild från Trillevallen! Tror det är Håckrenmagasinet som syns därborta! Trillevallen då hade intressanta och unika turspår med kulig skyltning! Ulf Boberg ägde Trillevallen på den tiden! Han va en stor personlighet!  Å jag jobbade i Skidskolan där några år.

De va allt för stunden!

/Bengan

Ps. Diabilder, tagna med Leica M6 och Summicron 35 mm!

Inlagt 2017-03-10 06:25 | Läst 1262 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg