Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3656 / Med Campagnolo genom Danmark!

Jag hade byggt ihop två cyklar typ långfärd av de Campagnolodelar jag hade! (Ramar hade jag köpt av Gösta i Vårgårda) Något annat än Campagnolo va inte att tänka på! Vi plockade ned cyklarna i två tygväskor och tog tåget till Klippan i Skåne! På stationen plockade jag ihop cyklarna och satt på pakethållarna och cykelväskorna och se'n cyklade vi till Helsingborg för överfart till Helsingör! Färden gick se'n vidare ned till Fyn (Tåsinge) där några vänner bodde! Vi bodde några dagar där och tittade på hur dom arbetade i sitt glasblåseri! Se'n tillbaka över öarna Langeland, Falster och upp till Helsingör igen! Och så över Sundet till Klippan och tåget igen! Det här va för en trettio år sedan! :)

/Bengan

Ps. Kameran va M Leica, hängande runt halsen här, med 35 mm och Kodachrome! :)

Inlagt 2017-03-04 22:53 | Läst 1365 ggr. | Permalink
Ser härligt ut, fina minnen. Är detta i Danmark, eller i Skåne? Använder ni fortfarande cyklarna? ;)
Erik Madsen 2017-03-05 12:55
Jag gissar DK.
//Erik//
Svar från Benganbus 2017-03-05 13:28
Inte dom cyklarna Johan! Det tar på en racercykelram att ha packfickor! Hittade en spricka i en ram några år senare, så då slängde jag den ramen! Så vi har andra cyklar idag, men det blir litet för litet cyklande, tyvärr!
/B
Fin berättelse Bengt, men du glömde att nämna min barndoms ön Lolland !
Från Fyn till Langeland - det är rätt, men ni måste segla til Lolland innan ni kommer till Falster :-)
I Johans frågor om Skåne eller Danmark. var min första instinkt Danmark på grund av att man körde på höger sida av vägen, men högertrafik var väl etablerad i Sverige 1967. Men jag antar DK i alla fall, jag tror att jag ser en dansk bokhandel och det ser ut som en bank (dansk?) Bikuben til höger.
Hälsningar. Erik / DK
Svar från Benganbus 2017-03-05 17:14
Tack för korrekturläsningen Erik! :)
Nu håller minnet på att vakna också! Vi åkte från Helsingör till Hundested och vidare via färja till Rörvig! Se'n Slagelse och Korsör, men då åkte vi färja till Fyn vad jag minns! Då fanns ingen bro va?
Och på tillbakavägen över Lolland såklart! :)
Minns även en hög bro, kan det ha varit bron över Storström? Å så upp mot Köpenhamn, och längs kusten fram till Helsingborg igen!
/B
Erik Madsen 2017-03-05 23:29
Ja nu blev det rätt Bengt :-)
Mvh. Erik.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg