Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3640 / Läser om Leica M10 och hur tänket va under utvecklingen av kameran!




Intressant läsning!  Och så finns det mycket annat att läsa, det finns tex Leicabloggar, här e det om Leica M8! "I’ve heard that every Leica owner has three cameras. One they’re using at the moment, one in Wetzlar being repaired, and one on the way back from Wetzlar having just been repaired"  ;)

Å så Tillbaka till film!"When I shot digital I chimped, a lot. My personality is that of a worrier. I was always worried about the shot. Did it expose right? Was it sharp? "

Å så boxning och Miles Davis!

/Bengan

Inlagt 2017-02-21 20:19 | Läst 2019 ggr. | Permalink
På Leicaklubben i Malmö sas det alltid att man skulle köpa tre ex av varje ny Leica, En att använda, en att ha i hyllan och en ouppackad att stoppa i kassaskåpet. ;)

Som yrkeskameror har både Leica och Hasselblad sina brister. De håller inte alls på samma sätt som Canon och Nikon. Hasselblad har dessutom har en del kvalitetsproblem.
Urr 2017-02-21 22:38
Menar du de digitala Leicorna, när du säger att de inte håller samma sätt som Nikon och Canon? Eller är det sak samma med de analoga? För de analoga tål väl att slita på, däremot begriper jag inte vad man ska med en digital 50-talskamera, när det finns kameror som från grunden är byggda för digital fotografering som är så mycket modernare.
froderberg 2017-02-21 22:48
Ja, jag pratar om de nyare digitala. De som yrkesfotograferna använder. Men generellt krävde kamerorna mer service förr.
Urr 2017-02-22 08:58
Vad gäller proffskameror är definitivt pålitlighet bland det viktigaste. Förr och nu. Känns som det inte bara är behovet av att serva utan också att byta upp sig till de senaste som har blivit alltmer viktigt.
Svar från Benganbus 2017-02-22 11:15
Magnus!
Den där klubben tycker jag låter bra!
Finns den kvar? :)
/B
Jag rekommenderar absolut fem nya M10 per medlem, för säkerhets skull, överhuvudtaget är dessa Leicanyheter väldigt givande för dom flesta FS medlemmar, Kanske kan ni fixa lite rabatter för medlemmar på en komplett M10 utrustning, skulle säkert ge medlemstillskott till fotosidan! LO
Läcker bild! Jag gillar bilder som skapar en känsla eller kanske rentav en längtan hos mig.
Men snön, är den verkligen grå?

Ha det gott! /Thomas
Dubbelolle 2017-02-22 02:41
Längtan efter en bättre bild kanske! LO
Svar från Benganbus 2017-02-22 11:13
Kai!
De va gråväder och Fujikameran bestämde helt här!
Och allt finns i betraktarens öga, storheten i landskapet,
eller småheten! ;)
Ha det bra du med! :)
/B
Hörlig bild på Roffe! Så Leica har inte längre det bästa kvalitetsanseendet? Det var ju synd. Jag minns hur det var när jag jobbade i foroaffär som ung. Då sa vi att om man skulle på ökensafari och tänkte ta med sig en ny Leica så behövde man inte packa upp och kolla den hemma. Man kunde ta fram den ur fabriksemballaget när man var framme och känna sig trygg på att den skulle funka klanderfritt. Jag undrar om inte kritiken är lite överdriven. Leica har verkligen en väldigt omfattande kvalitetskontroll. För egen del har jag en Panasonic DMC Lx100 som tillverkas av Panasonic i samarbete med Leica. Leica-versionen är förstås svart med det röda Leica-märket, och det har inte jag. Men det står i alla fall Leica på objektivet. Men kameran har en ytterst gedigen kvalitetskänsla. Det är ett rent nöje att hantera den.
Svar från Benganbus 2017-02-22 11:22
Allt e en sanning med modifikationer! Jag har en Leica M6 som jag haft i över tjugofem år, och har bara bytt batterier i exponeringsmätaren. Däremot har jag en Leica M4 som varit på service två gånger, men den e ju ännu äldre, och har använts mycket mera, och nu går den mycket bra!
Men elektronik e litet annat, men misstänker att en digital Leica ändå håller många år. Problemet kanske är att man har en för liten serviceavdelning hos Leica, så kan jag tolka det. Och det e nog inte så bra med tanke på kamerapriset!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg