Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3627 / Det här med att få kommentarer i bloggen! Eller att inte få tillräckligt med kommentarer!


Jag tycker inte det gör något! Att man inte får så många kommentarer alltså! Så jag e kvar i bloggen på Fotosidan! Men det kan bero på innehållet i bloggen såklart! Om man inte får så många kommentarer alltså! Men visst kan jag sakna litet "tuggmotstånd" tex när jag nämner Maxwells demon, eller blandar ihop begreppen i Gödels teorem typ! Eller så tycker man det e nogältat om Gödel! Men i stort, så har jag inga egna kommentarer ;) om en okommenterad blogg! Jag ser ju ändå i min blogg att det finns inklick, och då ligger ju bloggen ute, och om nå'n då inte vill diskutera Benjamin Libet, eller Tolkiens Beowulfepos, så e det helt Ok! :)

Nu till någonting helt annat!
Man måste våga litet, även i fotografi!
Byta objektiv tex!

.


Första riktiga testet va att använda Biogonen från 1937 på Fuji X-E1, de e den i mitten, å där va det inga marginaler! Biogonen till höger, den ser mycket farligare ut, men va helt ofarlig!
Och Biogonen till vänster e fantastisk både vad gäller både skärpa och teckning! De e faktiskt en del retrofokus i den konstruktionen, å det beror nog på att den va gjord för den digitala Zeiss Ikon som aldrig kom!

.



Så jag använder Contax G-Biogonen ett tag till, den e tillräcklig bökig för att fota med! :)

/Bengan

Inlagt 2017-02-13 13:34 | Läst 1161 ggr. | Permalink
Det blir i alla fall inte fler kommentarer om man slutar blogga, så som medicin mot just kommentarsunderskott är det nog verkningslöst. Då fungerar kanske bloggtillskott bättre, även om det beroende på innehåll kan vara nära nog lika ineffektivt som kosttillskott.
Svar från Benganbus 2017-02-13 16:19
Låter klokt det där! :)
B)
Martin har rätt!

Nu till någonting helt annat!

Just nu läser jag Göran Hägg "Gud i Sverige". Väldigt intressant. Har gett mig en annan syn på det som nu är Sverige med omnejd och dess historia. Är framme vid 1600-talet. Där är det 50 nyanser av svart., mycket värre än man fick lära sig i skolan. Han skriver omstörtande om bilder och bildtolkning. Då han kommer till musiken lyser det. Har ännu inte hittat nåt om öl, bara vin, mjöd och vatten.
Svar från Benganbus 2017-02-13 18:06
Göran Hägg, sannolikt en mycket intressant läsning.
Jag har inte läst så mycket av honom, men har i alla fall hans "Retorik idag", som jag lärt mig mycket av.
/B
Du har nu efter cirka 2 timmar fått 102 läsare som läst din blogg. Du är en av de som har flest följare om det nu heter så.
Du trivs här det är helt klart. Du skriver din blogg men deltar sällan i några andra diskussioner. Det verkar ju vara ett vinnande koncept.
Fast du hade för några år sedan mycket högre siffror. Du kunde ha mer än 1000 läsare per dag.
Det var fler som bloggade och fler som tog svettiga debatter i forumen. Ibland lite väl hetsiga. Fast lite hetsiga sådan men de var också intressantare.
Nu kanske alla har landat i sitt digitalfotande och inte har lika stor nytta av en sådan här digital
tjänst som Fotosidan.
Själv funderar jag starkt på att lämna in. Allt går som på repeat. Liknande diskussioner i de tekniska forumen. Samma folk för och emot. Bloggarna upprepar sig ständigt. Även min egen. Jag är så trött på frågor som vilken kamera skall jag välja, är Fuji bättre än Sony. Hjälp jag har fått damm på sensorn. Är det här objektivet bättre än det där. Är FF inte mycket bättre APS-C. Det är nybörjarfrågar som kanske inte leder så långt
Jag är också väldigt trött på svaren för de har en sådan teknokratisk fokusering. Här finns alltid två grupper som debatterar. FF är underbart APS-C har bara nackdelar. Ställ nu FF emot MF G som Fuji kaller det. Då har vi alla aspekter av att en MF sensor är ändå bättre. Fast när man väl fotat med en sådan sensor och med en Hasselblad H5D så ser man skillnaden inte är så stor när man printar i A2. Det finns en sådan otrolig överdrift i vad dessa tekniska egentligen betyder.
Du tror nog inte det men jag håller med dig om att äldre objektiv kan ha en kvalité som ger något speciellt. En bokeh eller bildkänsla som är speciell mot vad våra moderna databeräknade objektiv ger. De är ibland lite för kirurgiskt resultat och måste då tonas ner i efterbearbetningen. Vilket kräver man jobbar i raw.
Jag funderade redan föra året på att lämna fotosidan. Nu bestämde jag mig för att stan ett år. Nu är det dags igen att ta ställning.
Jag behöver sälja av en hel del Canonprylar så kanske kommer jag stanna av den orsaken.
Fast inte stannar jag för att Fotosidan är så intressant idag. Det finns mycket intressantare ställen där man lär sig mer.
Moderskeppet, ON1 Plus , m.fl. Detta är communities där man lär sig något.
Så nej det handlar inte om kommentarer det handlar om antalet användare.
Fotiossdan har under lång tid förlorat sina läsare och intresset för sajten har gått förlorad.
Detta är min tolkning som jag står för.
Fotosidan och då främst redaktionen måste bli mer aktiv om den skall överleva.
Svar från Benganbus 2017-02-13 18:23
Intressanta funderingar Mats, tack för dom! Jag saknar också flera färgstarka bloggare här på Fotosidan, men träffar några av dom på andra sätt, men ändå e det litet tomt. Tyvärr så har även några slutat för dom tyckte att det va flera bloggtroll light som man tyckte va litet träligt att behöva umgås med här på FS.

Å jag sitter fast i Fuji! :)
Men det känns bra! Bildfilerna räcker mer än väl för mig, trots att X-E1:an e en utgången kamera! Å när jag går på byn eller är i sta'n så sitter 18 mm /f2 på såklart, men annars i den litet mer eftertänksamma fotograferingen, så passar en Contax G-Biogon mycket bra! Och känns bra! Porträtt typ!
Det går bra än så länge på Fotosidan för mig, men jag e i stort bara i bloggen, för det finns några tänkande fotografer som tycker och kommenterar nå'n gång, och nå'n gång räcker för mig! :)
Det behöver inte vara en Ping-Pongmatch hela tiden, för om det e så, då undrar man nog om de inte bara e ren hövlighet! Många gånger så räcker det att se inklicken! :)
Hej Bengt, eftersom du "utmanar" har jag två kommentarer
1) Maxwell var ju 1800-talsfysiker och visste (antar jag) inget om kvantfysik. Entropin är också ett begrepp som hör hemma i den klassiska fysiken och som inte enkelt låter sig överföras till subatomär och "kvantiserad" fysik. Eftersom kvantfysiken som de flesta uppfattar den har inslag av både slump och osäkerhet inbillar jag mig att det under extremt korta ögonblick faktiskt kan inträffa att fler snabba gasmolekyler är i den ena behållaren än i den andra och därmed få olika temperatur, helt utan någon hjälp av vare sig Maxwells demon eller någon annan storhet, gud tex
2) Gödel vet jag nästan inget om men efter att ha googlat har jag bara en fundering - hans berömda logik och matematiska snille tycks inte ha hjälpt honom till ett harmoniskt och lyckligt liv:
"Gödel dog enligt läkare av undernäring, eftersom hans paranoida vanföreställningar ledde till att han endast åt den mat som hans hustru Adele tillagat. Allt annat trodde han var förgiftat"
Hälsningar / Björn T
Svar från Benganbus 2017-02-14 09:05
Vad gör man inte för att få in trevliga kommentarer Björn! :)
Vad gäller Gödel och annan forskning på vår hjärna Libet mfl, så kom jag att tänka på det när jag läste en artikel på hur en dator slog ett antal mänskliga pokerspelare! Och skribenten/journalisten va så imponerad över det här! Jag va det inte, tänk dig själv att sitta och spela poker mot en spelare där du varken ser ansikte, händer eller hör rösten! Vi har något som heter intuition, förenklat, vi tar in mängder av information via hörsel, känsel, dofter, ljud, men som hjärnan inte tycker vi behöver för överlevnaden, och lägger undan det! Men, i tex poker, kan vi få en känsla, magkänsla, kalla det va det va du vill, grundad på tidigare erfarenhet, ljud, dofter, rörelser som gör att vi kan få en känsla av att motspelaren bluffar! Den möjligheten tog man nu ifrån de mänskliga spelarna! Och då tycker jag att datorn fick det för lätt för sig! ;)
Apropå Gödel! Tror jag! :)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg