Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3626 / Nya tider, härliga tider! Papperstidningarna är snart ute!



Nåja, inte riktigt ännu! Men de nyhetstidningar som kommer i brevlådan blir bara färre och färre! Men i Pressbyrån finns det flera hundra olika papperstidningar! Visst e det konstigt? ;) Kan man inte läsa dom i appen för å spara transporter och papper och miljö?

Nåja, kunskapen e nog kort!
Läste att i Norge förbjuder man vissa bilar i innerstaden för miljön, och att det numera e batteribilar som gäller! Låter bra om man inte tänker på tillverkning och skrotning sedan av bilarna! Å så de här batterierna, som e tillverkade av strategiska jordartsmetaller! Metaller som bara vissa länder har tillgång till! De känns som ett kommande problem om alla skall ha batteribilar! Men det tar vi då! ;) Å så alla nya bilar som presenteras vid varje bilsalong, och då e alla nya batteribilar såklart! Men vart tar miljöproblemen vägen vid tillverkningen som sagt! Eller se'n när man "återvinner" det här bilarna med batterier!  Går dom bara upp i rök? ;)

Och så alla prylar vi köper från Kina! Som tillverkas i Kina! Å ibland med litet, litet, litet, litet kolkraft! Å så transporter hem till oss via mängder av jättestora containerfartyg som för att konkurrera använder den billigast och då såklart den sämsta dieseloljan! ;)
Men Ok, vi får ju inga utsläpp här hemma hos oss! Inte så mycket i alla fall! ;)

Men vad gäller bilar, om man räknar på hela kedjan, vad gäller tillverkningsutsläpp och senare utsläpp, det borde vara den bil som man kör litet mindre, men använder hela bilens livslängd ut, som e miljövänligast!!

Men Ok, det här med att spara, att använda gamla grejer, å kanske flera år, ni fattar va! Ta tex våra mobiltelefoner som ett nära exempel! Å tror ni förresten att biltillverkarna och mobiltelefontillverkarna skulle gilla det här sparandet? ;) Vi har blivit vana att byta telefon varje år, och köpa en ny miljöbil nästan varje år, å fixa till ett nytt kök vart tredje år, å så lägga till litet långa flygresor, så hur skulle det här gå att inte konsumera så mycket?  Det skulle inte gå alls! ;)

Ha en bra Måndag trots det här! Och solen skiner! :)

/Bengan

Ps. Sila mygg inför publik, kanske man kan kalla miljöpolitik! :)
Å det som inte publiken ser,
det försvinner direkt ner i avloppet! :)
Och så bränner man upp Petflaskor som skulle återvinnas! :)

Inlagt 2017-02-13 07:05 | Läst 1297 ggr. | Permalink
Racet mot avgrunden leddes ju länge av USA, men nu leder Kina. Fast Trump vill att USA ska vinna det och jobbar hårt med lögn och förtal som verktyg.

Betr elbilar så måste ju hela kedjan från gruvan till återvinning beaktas. I grunden är det ju fel med gruvor som ju han Robert med det naturliga steget fastslog men huru låta bli?

Plasten som bränns är en bedrövlig lögn mot konsumenterna. I sak är det bättre, sorterad plast får användas som bränsle i en del sammanhang. Men att ljuga sig fram är fel. Dom skulle meddelat sig från början, förklarat att detta ändå är ett bättre än alternativen och förhandlat fram ett öppet godkännande.
Om bensinbolagen insåg att de inte säljer drivmedel utan energi så kunde man kanske få ett utbyggt laddstationsnät..
Liknelsen med skivbolag och bristen på insikt att Internet är en distributionskanal kan ju dras..

-J!
Det ser just nu ut som om det mesta går med full fart rakt in i planket, frågan är bara hur lång tid det tar.
Svar från Benganbus 2017-02-13 13:46
Å vad gäller jordens miljö, och den påverkan som vi gör, så finns i fysiken sk. fasövergångar, som man inte kan hålla riktig koll på, även om man sätter till alla algoritmer man samlat på sig! Sådana här fasövergångar kommer ofta som en överraskning! "De va som fan" typ! ;)
Så har vi tur, så kanske vi får se nå't riktigt häftigt framöver! ;) :)
/B
Finns väl all anledning att konsumera mindre och använda och återanvända det vi har längre, det är väl bara vi som konsumenter som kan påverka miljön i slutändan av produktionen.
Angående tex datorer och mobiltelefoner digitalkameror mm, så läs detta som ändå bygger på statistik från 2007, "så att hur det ser ut idag 2017"...
http://www.nyteknik.se/digitalisering/150-kilo-koldioxid-i-mobiler-och-datorer-6424078
🙂



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg