Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3618 / Tankar om det kanske opassande! Lyssnade på Gatufotopodden!



Intressant och spännande program! Och hur kunna utvecklas i sitt ämne, tex gatufoto! Och som jag uppfattar det så e en bra omgivning viktig om man skall utvecklas och komma vidare! De e väl som i vilken skola som helst! Och kompisar som läroomgivning, oftast på håll,  e nog både bra och dåligt, som jag sagt tidigare, kompisar e oftast snälla och välmenande, eller avundsjuka! :)

Nu menar jag inte att kritik e så himla viktigt heller, utan det e nog en bra och stimulerande omgivningen som ger det bästa resultat! Omges man av "bra spelare" i ett lag, så spelar man oftast själv bättre! Och kan utvecklas vidare! Och kommer även att inse att nu e det dags att lämna grundskolan och söka vidare! ;) De va väl så jag tolkade delar av samtalen i gatufotopodden!

Vad gäller annan spetskompetens så provar jag en Planar 2/45 mm på Fuji X-E1! Och som jag sagt tidigare, att med den här adaptern som krävs för den här objektivkonstruktionen, så går det inte blixtsnabbt att fota, men det går ändå tillräckligt fort! Men litet av långsamhet och eftertänksamhet passar mig bra under den här delen av fotosäsongen, som inte lockar till några längre utflykter med kameran! Visserligen va jag ute fyra timmar igår, om man räknar på hela dagen, och det blir väl nå't liknande i dag, och kanske även litet skridsko, men kameran hänger ju under jackan då, så det tar några sekunder att få fram kameran och av med vantarna!

Och Ken Rockwell om Planaren: "The 45mm f/2 is super-sharp, even at f/2."  

Men det visste jag ju redan! ;)
Klart slut!
/Bengan

Inlagt 2017-02-08 08:55 | Läst 1463 ggr. | Permalink
Ibland är det en fördel att det inte behöver gå fort, man hinner känna bilden.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg