Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3594 / Framtiden känns mer och mer osäker! Å hur skall man göra?




Många varor har ju bästföredatum numera! Det är till stor hjälp för oss osäkra konsumenter! För man ser ju på varan att utgångstiden närmar sig, och då e det dags att köpa nytt! Se'n kanske fabrikanterna sätter ett litet för kort datum, vem vet! För man kanske skulle kunna använda produkten ett tag till utan någon större risk?

Men så e det de där med nya förpackningar på varan också, och litet annat i receptet, som gör att den gamla produkten plötsligt känns väldigt omodern och kanske även riskfylld att använda!

Å då undrar jag hur stor risk det är att fortsätta att fota med en fem år gammal digitalkamera! Kan det bli kortis eller nå't sån't? Eller ännu värre, man kanske inte utvecklas som fotograf om man använder en gammal kamera? Eller ännu ännu värre, det kanske blir färre gillanden då man har en äldre kamera!

Tycker det va enklare förr i fotografin! Det fanns i alla fall litet mer betänketid mellan kameramodellerna, och under betänketiden tog man bilder! Men numera kan man såklart kompensera det här med att ta väldigt många bilder under den här kortare betänketiden!

Ok och efter en viss betänketid ;) har tänkt flera gånger faktiskt, för Fuji X100, kameran på bild här ovan, har kommit med flera nya modeller efter 2011! Och har såklart även kollat på kameran om det står nå't om bästföredatum, men har inte hittat något sådant!
Så nu chansar jag, och behåller kameran ett tag till!
Man måste våga chansa litet här i livet!
Så Carpe liksom!

/Bengan

Inlagt 2017-01-21 11:14 | Läst 2070 ggr. | Permalink
Handen på, eller Kameran på hjärtat!
Vilken kamera som helst duger nog till att fota andra kameror på köksbordet :-)
/ Bengt
Oj, en Feica!
Den där kameran duger fint så länge den fungerar!
Man måste vara lite vild och galen ibland, jag tycker att du gör rätt, trots att det inte var bättre förr, men kanske tillräckligt bra.
Tänk vad mycket enklare det var med analog fotografering, då kunde man byta film när det behövdes, det är svårare att byta sensor.
Min huvudsakliga kamera är fortfarande en Nikon D700 som har ett antal år på nacken.
Det bästa med en inkörd kamera är att man ser bilderna utan att ta fram kameran.
Man behöver ju inte tala om vilken kamera man tagit sina bilder med. Det är ju trots allt bilden som är det viktiga.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg