Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3588 / Några ord om M Leica på söndagskvällen!

Gatufotoutrustning..

I mars 2016 sände jag ju ett önskebrev till Leica! För man kan ju alltid önska å inte bara sitta på kammaren och tycka! ;)
Jag berättade att jag fotat med Leica sedan tidigt 1960-tal och har såklart tittat på den digitala M Leican flera gånger under de år den funnits! Men jag har hela tiden tyckt den varit litet klumpig när jag jämfört med mina analoga M Leicor!

En digital Leica, med elektronik, borde ju kunna gå att göra mindre än en analog M Leica tyckte jag! Och skrev, som förslag alltså, varför inte göra själva bajonettfattningen utstickande, nå'n centimeter, från kamerahuset! Då går det att göra själva kamerahuset tunnare! Men det skulle fortfarande vara 24 x 36 sensor!

Och som jag sagt tidigare, fick ett trevligt brev tillbaka! (Det här va för nästan ett år sedan) Men Ok, alla får nog ett trevligt brev tillbaka som hör av sig till Leica såklart! Och hoppas då i förlängningen att fler sänt önskningar i samma ärende till Leica! För den digitala M9:an tycker jag känns mycket som gamla Leica M5:an! Ni som fotat med M5:an vet vad jag menar!  Å då blev det gnäll när M 5:an kom, när man jämförde med det tidigare "originalet" Leica M4 typ ;)

Så vi håller tummarna framöver!
/Bengan

Inlagt 2017-01-15 17:22 | Läst 1060 ggr. | Permalink
Ryktet säger att du kommer att bli bönhörd ...

/ mvh, FiCa1
Svar från Benganbus 2017-01-17 19:11
Låter lovande! Vi kör på det! :)
/B
Håller med dig, Bengan. Har klämt på M9:an, och tyckte den var lite tung och kändes aningen klumpig. Leica X1 var mer lagom, men den saknade sökare och var inte ff. Bra att du skrev ett brev till dem, hoppas att de lyssnat.
Svar från Benganbus 2017-01-17 19:10
Misstänker att det e nog flera gamla Leicagubbar som klagat! ;)
De skall va som de va förr,
inte större i alla fall! :)
/B
elgenper 2017-01-17 19:21
Förstår ärligt talat inte problemet... Har både en M2 och en M9 (samt en Monochrom, men det är samma mått), och även om jag märker storleksskillnaden är det absolut inget som påverkar min användning (jag är själv ganska mycket större än när jag köpte M2; so what?). Fick tillbaka min M9 med nybytt sensor idag: superkamera! Den har gått i sju år, och kommer säkert att gå flera år till. M10: ska väl bli kul att se den så småningom, men lägga pengar på att byta? Knappast!

Ses på Tårtan i morgon!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg