Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3576 / Ibland undrar jag korkade svenska myndigheter är?

Time Bandit...

Läste på Svt nyss, "Utländska IT-spioner har gjort förberedelser för att slå ut svensk infrastruktur som elnät och kommunikationssystem. Det avslöjar Försvarets Radioanstalt i dag för SVT."

Vadå nyheter!! E det ingen på FRA som kunnat fattat det här långt tidigare då vi e så digitala och uppkopplade!!??  Ryssar eller vem det nu är, dom klipper bara elsladden! Dom behöver inte ens bomba, utan man kan klippa sladden via internet! Se'n kan du försöka Swischa bäst du vill i det kyliga vintermörkret i butiken eller i alla hemman! :)

Ha en bra dag!
/Bengan

Ps.  Mera läsning!

Inlagt 2017-01-09 08:53 | Läst 1455 ggr. | Permalink
Hej,
Det är nog bäst att alltid ha massor med pengar i plånboken, som GW förespråkar.
Ha en säker dag
Bob
Tja alltid skönt att inbilla sig att man är smartare än någon annan
Alltid värt kanske, att få veta detta en gång till ...
Bäst ha pengar i madrassen, som sagt.
Vår sårbarhet är verkligen skrämmande och hotet har funnits sedan kalla krigets dagar. Håller med dig där. Klart oroande. Fast jag läser inte artikeln på SVT som att någon påstår att hotet är nytt eller inte har förekommit tidigare. På FRA:s hemsida framgår det att den här typen av hot är omfattande och kontinuerligt.

F
"E det ingen på FRA som kunnat fattat det här långt tidigare då vi e så digitala och uppkopplade!!??"

Jodå. Men det är inget som de talat så högt om. Dessutom har FRA skaffat sig kapacitet att offensivt föra cyberkrig enligt den artikeln:
http://www.nybooks.com/articles/2017/01/19/the-swedish-kings-of-cyberwar/?utm_source=sumome&utm_medium=facebook&utm_campaign=sumome_share
Tyvärr är det nog fortfarande så när det gäller de som skall ställa krav på säkerheten och robustheten i olika vitala system att de ofta härstammar från den gamla militära sidan. De brukar vara mer intresserade av bergrum och och allmänt skalskydd, man "tvingas" bygga bergrum för miljarder för att flytta ned teknisk utrustning samtidigt som man inte tänker på hur man skall få igång eländet när det stannar av helt andra orsaker, det kan vara hackerattacker eller att man helt enkelt ger sig på kommunikationen/livsnerven till och från bergrummen där den ligger, ofta bekvämt för sabotage, placerad strax under backen utefter vägar och järnvägar.

Men det har nog alltid varit så med vitala samhällsfunktioner att de är känsliga för eventuella attacker, skillnaden nu är väl att de som vill ställa till med elände inte fysiskt behöver ge sig ut med spaden. :)
Svar från Benganbus 2017-01-09 16:36
Kommer ihåg när Green Peace klättrade in på ett känkraftverk! Öpprördheten va stor!
"Så får man absolut inte göra!" ;)
Har litet annan information också, som sannoligt skulle ge samma svar!
"Så får man inte göra! Det e förbjudet!"

Å har man egna funderingar om överhetens snubblande,
så kommer ofta"e du så bra du då!"
Det e den fantasilöses standardsvar! ;) ;)
/B
Antar att det är SVT du menar är korkad myndighet som först nu uppmärkammar det svenska försvaret och FRA vetat länge och också så långt pengarna räckt anpassat sig för. Att undanröja hotet fullständigt är nog ungefär lika svårt som att undanröja alla sorters militära hot och vanlig brottslighet och gärna terror också. / Björn T



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg