Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3574 / En öl från 2009, går den att dricka? Å så litet andra bilder också!



Jag och en god vän provade den här 2009-ölen i förrgår! Jag hade haft den i källaren och tyckte att nu va det dags! Den va helt Ok! :)

.

För övrigt så har jag också tittat i en del tidningar i helgen, äldre tidningar. men mycket intressanta!


(SE-tidningen är från 1939)

.


Å så en dia-bild! Pendeltåg från Södertälje för en trettio år sedan!


För övrigt så gillar Roffe  snön som kommit! Han far omkring som en delfin men tycker det kan komma mer snö! (han behöver ju inte skotta)

Annars så funkar Biometaren bra på Fujin!

/Bengan

Inlagt 2017-01-07 21:19 | Läst 1208 ggr. | Permalink
Spännande! Människorna på pendeltåget skulle lika gärna kunna vara från nutid.. så här ser människor ut idag också.. jag åker pendeln ganska ofta! Däremot så är ju vagnen från en annan tidsepok..
Hälsn!
Svar från Benganbus 2017-01-08 09:40
Å galonsäten! De va grejer det! :)
/B
Det ser ut som en SJ B6 i den nedersta bilden. Loktåg alltså, till och med mer retro än en öl från 2009. ;) Jag tycker att det är kul att du har tagit bilder _inne_ i tåget. Den sortens bilder ser man ganska sällan, utan de flesta bilderna visar utsidan. Insidan är ju nog så väsentlig!
Svar från Benganbus 2017-01-08 09:34
Jag som inte e så bra på det här, men kommer ihåg att det va dubbla på och avstigningsdörrar.
Å man stängde ofta dörrarna själv. Å så va det konduktören med visselpipa va? :)
/B
Sonnar 1:1,5, inte dåligt! Inte heller insändarna, noggrant skrivna och föredömligt hövliga.

Se var länge en i mitt tycke jättebra tidning med vass redaktör Rune Moberg, tecknaren och kommentatorn Rit-Ola m fl. Bra foto, bilden stod i fokus. Se var folklig på ett bra sätt, "värdig vårt folk och vårt land". Men fick också skäll, "era dommande språknidingar" då tidningen avstod från de och dem utan skrev "dom". Fast det var nog kring 1950.
Svar från Benganbus 2017-01-08 09:39
Man va tvungen att koncentrera sig litet förr när man skrev ett insändarbrev! ;)
Det intressanta med tidningen är att det va fler artiklar om den tyska krigsmakten på se'nt 1930-tal och tidigt fyrtiotal, sedan blev det mest positiva artiklar om USA och England 1943 och 1944!
/B
Måns H 2017-01-08 09:52
Jag började nog läsa Se 1944. Kommer ihåg Rit-Olas bilder där det stod HAT med jättebokstäver i terrängen och nazisterna sprutade på bensin. Och så lite tykna kommentarer om hur sakta framryckningen genom Italien gick. Kriget dominerade ju all rapportering så länge det varade i Europa.

Då det började stå klart att tyskarna skulle förlora kriget byttes tyskan som förstaspråk i realskolan ut mot engelska. Ett av många tecken i tiden. Sen kom den storögda Amerikabeundran många väl ännu har, min kom av sig så småningom.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg