Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3573 / Att gå igenom en massa minnesbilder!




De flesta bilder man tar som amatörfotograf är ju minnesbilder! Bilder som då väcker minnen när man sedan tittar på dom efter några år! Se'n kan man ju alltid fundera på vad man skall ha alla bilderna till! Å vad eftervärlden skall ha dom till?

Men när man e i sina bilder, så väcker det minnen som sagt! Speciellt då det är människor i bilden! Människor som är borta på olika sätt! Man kanske kan kalla känslan som kommer även för nostalgi! Kanske inte det svenska betydelsen av ordet nostalgi, utan mera det grekerna brukar kalla "känslan från ett gammal sår. Eller en känsla i hjärtat, långt mer kraftfull än minnet ensamt."

Nu har den här bilden inget med det här att göra, utan det är en ren minnesbild från en vandring i Norge för en fyrtio år sedan!

/Bengan


Inlagt 2017-01-05 09:11 | Läst 1284 ggr. | Permalink
"Känslan från ett gammalt sår, en hjärtats känsla, starkare än minnet ensamt" - en vacker beskrivning och betydeleseuttolkning av nostalgi och så självklar. Egentligen inte långt från sorg då. Men en inte helt oangenäm känsla ändå.Och det är bilder bra på, alltså att förstärka minnet på det här viset.
Gamla arkiv är luriga, man kan säkert bli sittandes... (vilket inte heller är dumt).
//GöranR



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg