Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3549 / Gnesta-Planket, 1766 och glöm inte Tårtan nu på onsdag!



Och nästa år så blir det bilder här igen! Skall bli kul och intressant! Åttonde året i rad! Sista lördagen i juli 2017 alltså!

Och efter nå'n timmes läsning i DN om flera händelser i vår närvärld, så påminns jag!
"Det är inte så att tryckfriheten gäller "även" dem som provocerar - man kan säga att den gäller dem i första hand. För den som bara säger mesiga medhårsmeningar är yttrandefriheten tämligen ohotad"

Så alla behöver inte vara oroliga! ;)
Det här gäller så klart i konsten också om nu nå'n trodde nå't annat! För alla avvikelser oroar!

Å andra sidan, avvikelser blir uppmärksammande! Även i konsten! (Om man nu e intresserad av att bli uppmärksammad) Jag menar, om man trängs bland flera hundra andra i likadana kläder på en gågata typ, hur skall man då kunna märkas? :)
Fast man får inte märkas för mycket! "E du så dj-a bra du då!"
Balans e viktig! ;)
.

Och till nå't helt annat, den här gamla kameran funkar faktiskt bra! Kameramodellen är visserligen utgången och optiken e inte den allra senaste heller! ;)

/Bengan

Inlagt 2016-12-19 07:17 | Läst 1382 ggr. | Permalink
Jaha, då missar man Gnestaplanket i år igen då. Tidigare år har jag varit på Öland och kommande sommar blir det Norrland... Tänk att det kan vara så långt bort även om man bor bara 15 km därifrån (Hölö). Hon jag delar möblerna med låter mig inte ensam styra över semesterplaneringen ;)
Det här med vintageprylar. Efter tre veckors väntan fick jag idag leverans vid dörren från Amazon. En adapter som låter mig para mina gamla Konicagluggar (AR) med arbetshästen Canon 5D Mark II. En snabb test visar att adaptern funkar som förväntat. Ska bli skoj att leka lite och slippa AF. Jag säger inte vem som lockat in mig i manegen :-)

Får lagra det här med Gnesta-Planket i bakhuvudet inför sommarens äventyr. Skulle vara skoj att titta på de där plankbilderna! Att planera månader i förväg är dock inte min tekopp.

I min ankdamm vill ett visst parti censurera studentskyltar. Den som lever får se hur det går.
1766? Själv klarar jag mig fint med en gammal Nikon D3300. De zoomobjektiv jag använt var inga direkta höjdare, men normalobjektivet med fast brännvidd 35 mm är jättebra. Så jag kör med fotzoom. Om jag ska ha tele ska det vara ett med fast brännvidd. När jag får råd att köpa ett.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg