Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3546 / Jens Assur och bilderna!

Har tittat igenom två av Jens Assurs böcker igen, många bilder e mycket bra men många är skrämmande! Men så här ser det ut i världen! Men det finns även litet lugnare bilder, eller hur man säger, lugnare på ytan i alla fall, men bilder som ändå ger mig funderingar! Bilder från tex Kina och Kuba!

.



Kuba är ett litet land som man kritiserar för sin brist på Demokrati! Men Kuba e litet, och inte tillverkar dom nå't vi behöver heller, så det e nog ganska riskfritt för en politiker att kritisera Kuba! Och det anses nog ganska modigt också!

.


 
Se'n e det de här med Kina, där e det av naturliga skäl litet mer komplicerat! Å många anser ju att det här e en kommunistisk diktatur! Men, Kina tillverkar ju billiga prylar åt oss, typ kläder och teknik å en massa annat som vi behöver! Kanske tom. med barnarbetskraft, för vem får kolla det!
Å så kan vi åka till Kina och titta på muren också! Så för en politiker att kritisera Kina för bristen på demokrati och bristen på mänskliga rättigheter, dödsstraff och att dom förföljer minoriteter e nog ganska dumt och onödigt, för då blir kanske Kineserna sura på oss och vi får dyrare prylar eller inga prylar alls, och får kanske inte titta på muren heller!

Så det gäller för en politiker att tänka sig för när man skall uttala sig modigt!

Som sagt, Jens Assur är en mycket duktig skildrare i bilder!

/Bengan

Inlagt 2016-12-16 07:25 | Läst 1370 ggr. | Permalink
Ja, vi har fått billigare varor. Inte alltid med gammal Tysk kvalitet dock.
Samtidigt lägger Kina beslag på diverse djurarter och hotar deras existens, vinmarknaden (de som roar sig med att köpa på auktioner bl a) har fördyrats och miljöpåverkan borde fått vissa partier i Sveriga att baxna - men det ger ju oss billiga varor...
Samtidigt har vi moderna bilar som släpper ut allt mindre, men i praktiken ligger en modern diesel inte långt under en gammal 745, men den snålare moderna motorn sitter i en tyngre bil och den betydligt högre effekten utnyttjas - och då spricker bränslekalkylen. Men ingen politiker vågar stå på sig och begränsa effekt till gagn för miljön.
När vi får mer självkörande bilar (Volvo's fordonståg t ex), vem behöver 400 Nm för att rulla i 110 på motorväg när 190 Nm duger?

-J!
Hej Bengt,
Jens är en utmärkt bildreporter. Hans bilder är nästan som den gamla skolans fotografer på Se. Redan när han var på kvällstidningen tyckte jag att han var rå och hård, men det behövs i våra dagar.

Jag har varit i några länder, men Kina är det enda landet där jag fysiskt har känt att en människa är inte mer värt än ett vetekorn.

Ta inte Roffe dit, utan det är bättre på skogsstigen i landet utom sig
Bob
Kloka tankar om Kuba och Kina. Det gäller att man sågar av rätt grenar när man ska såga. Det är väl det här som kallas politik och politik har nog inte med moral att göra? Utom möjligtvis ibland när det passar?
Kuba har jag aldrig varit i så det skall jag inte kommentera. Däremot har jag många gånger varit i Kina och bland annat jobbat jobbat för Kinas rikaste dam.
Om jag nu skall nämna paradox om Kina är det att de har USA som sin förebild. De har sama låga skattenivå och precis som i USA får man försvar och polis för pengarna. INte mycket mer.
Kritiken i Kina mot hur det fungerar är stor.
De välutbildade jobbar runt kusten. Deras föräldrar som ofta bara har ett barn lever ofta 100 mil eller mer därifrån.
Barnen kan ofta bara komma hem under det KInesiska nyåret.
De ser hur deras föräldrar får det allt sämre. Här finns det inget skyddsnät i form av åldringsvård.
De välutbildade är runt 400 miljoner Kineser Bönderna som inte har fått det bättre är cirka 800 miljoner.
Regimen är rädda för att bönderna skall göra revolt. Kanske borde de vara mer rädda för de utbildade.
De vet hur det ser ut i andra delar av världen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg