Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3544 / Vikingar i västerled! De va då de! Nu e det andra tider! ;)




Numera sitter nog en del "vikingar" på sin kammare och oroas om tillståndet i världen via internet, å ofta mest vad kvinnor gör och tänker, det oroas dom för! Och vill rätta till att kvinnorna tänker fel! 

.



Annat va det förr! ;)  Fortsätter jag att läsa boken Vikingarnas värld, och det e intressant läsning bla. om den normandiska historien i Normandie!

Om vikingarna hade haft internet, så blev det nog ändå inget gnäll i ensamheten, utan en lång berättelse om vad dom gjort, och vad nästa resa skulle gå! På skaldevers! :)

/Bengan

Inlagt 2016-12-15 09:06 | Läst 1357 ggr. | Permalink
Historien går ofta igen! Texterna på runstenarna var korta och koncisa precis som ett Tweet! Men frågan är om någon kommer att kunna läsa det vi skriver på Twitter om tusen år?
/MIkael Good
alf109 2016-12-15 11:32
Dom sprutade ju inte heller ur sig 20 runstenar i minuten så jag antar att de tänkte innan de knackade fram texten lite mer än vad som görs på twitter. ;)
Svar från Benganbus 2016-12-15 12:32
Mikael.
Runtenar och runskrift e ofta bara minnesmärken, en riktig dåtida man skulle kunna kväda typ så här om det behövdes:
Våldsamt östanväder
väsnas må i tacklet,
barskt i storm sig byte
blida, lätta vinden.
Jag till Hel vill hellre
hinna ung till åren
än så skamfullt kallas
Skald-Ramns bålde like.

:)
Ja, tänk om vikingarna hade haft internet? Undras om de hade haft tid att härja runt på samma sätt? De drog ju också österut och lärde sig en del och kanske lärde ut? Vem vet om inte ISIS härjningar är ett vikingaplagiat?
Haha, ja, när kvinnorna sätter igång att tänka, då blir saker och ting annorlunda! Jag har läst att många män krisar på grund av att män inte längre är ensamma om att tänka.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg