Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3542 / Det här med bildvisning på ett kafé tex! E det så himla bra?

Jag menar, de flesta går på ett kafé eller matställe för att fika, och e ofta fullt upptagna med sitt sällskap och att fika eller äta och ser ofta inga bilder på nå'n vägg! Ok då, man kanske ser nå't i ögonvrån utan att reflektera närmare på vad det är!

Om någon skall titta på bilder på en vägg, så bör det inte finnas så mycket annat att göra än att titta på bilder på en vägg! Nu e det här litet hårt draget, men ni fattar säkert vad jag e ute efter! Koncentration på uppgiften! ;)

Å det kan väl vara nå't liknande på vissa museer, många bilder er'e att titta på! Hur löser man det här då? Bra fråga, men jag tror det e viktigt att fundera på det i alla fall! Om man nu vill!

Då kan en konstrunda vara ett alternativ, eller ha en egen utställning på ett ställe som marknadsförs bra med hjälp av de kontakter man har!

Det här problemet finns nog på internet också, många bilder er'e! Å man kanske tror att man uppmärksammas, men det e ofta bara i den grupp eller på den lilla ö av internet där man befinner sig! Å det e väl trevligt!

I Gnesta e det halt nu på morgonen!
Broddar på!

/Bengan

Inlagt 2016-12-14 08:29 | Läst 1651 ggr. | Permalink
Hej Bengt. Intressant tema du tar upp. Två saker som jag tänker; För det första att det på kafeer ofta är mycket folk, alltså många möjliga betraktare. För det andra att det alltid kommer an på bilderna om de tittas på eller inte. Jag har under åren ställt ut mina bilder då och då på flera kafe'er och brukat lägga fram en liten "tyck och tänk"-bok, fri att skriva i. Det har alltid varit roliga och intressanra kommentarer.
Förutsatt att man har bra och intressanta bilder tror jag därför att ens bilder hittar sin publik alldeles oavsett var de hänger.
En liten pärla i sammanhanget är ett kafe' i Söderhamn, ett riktigt 50-talsfik, som har ett av sina rum avsatta för fotografiska utställningar. Kallas för galleri Mazarin och har drivits i flera årtionden av ett gäng fotoentusiaster.
Appropå fika - Är det någon "Tårtan i nästa vecka?
Hörs/per-erik
Svar från Benganbus 2016-12-14 10:57
Det gäller att klura litet hur man skall göra när man hänger sina bilder, å inte bara hänga! Man kan dra blicken på nå't redan vid ingången! Och som du säger, det handlar mycket om bilderna!
Nu blir det ofta för mycket bilder när man vill visa sina bilder! ;)
Bra tips från dig vad gäller "tyck och tänk-bok!"
Jorå, Mazarin känner jag till, varit där för mycket länge sedan! :)
Sista Tårtan för det här året är på onsdag nästa vecka!
/B
Ett café är nog ingen dålig plats att visa sina bilder på. Där kanske man når människor man annars inte skulle nå? Och som betraktare får man kanske en chans att upptäcka något man annars aldrig skulle ha upptäckt? Det senare apropå att vi alltmer vistas på isolerade öar.
Jag tror också att man skall skilja på Caféer i till exempel Stockholm där det blivit lite av mode att klä väggarna med olika fotografier eller annat och Caféer på mindre platser. Om man visar sina bilder på det lokala fiket som fungerar som en samlingspunkt för många och bilderna dessutom kanske har någon lokal anknytning tror jag att det kan fungera bra.
Spontant tror jag inte att en boxingsklubb är ett toppenbra ställe att visa bilder. Men här på ön ställer alla våra få caféer ut foton och konst, det har blivit en tradition.
Jag tycker det stämmer mycket det som Affe säger, ibland blir det bara osynliga dekorationer, där stressade människor kutar in för att beställa en latte bland andra människor som sitter och jobbar på sin lap! Tror det är viktigt att tänka till litet! Å tyvärr så upplever jag det som mera en inkomstkälla hos en del kaféer också, "häng hos oss för 500:- i veckan!" Men som sagt, tror man skall tänka till! :)
/B
EGW 2016-12-15 22:43
Caféerna här tar inte betalt av dem som hänger konst och foton hos dem.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg