Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3520 / Ungefär varannan bilist struntar i att blinka när de kör ur en cirkulationsplats/rondell!


Inget konstigt, många fattar för det första inte att dom e i en cirkulationsplats!
Å så har man minsann lärt sig att köra på rätt sätt en gång i världen!
Å, man har väl inte tre händer heller, syns det inte att jag sitter och talar i telefon!

Ha en bra kväll! :)

/Bengan

Inlagt 2016-11-30 19:20 | Läst 2789 ggr. | Permalink
Har reagerat i många år på denna nonchalans bilister visar och man får vara glad om dom använder bilens signalsystem alls, jo ett vet jag dom använder irriterat, signalhornet, då om man ligger framför och håller hastighetsgränserna framförallt på 30 väg. Och plötsligt så händer det, en vansinnesomkörning. Fint porträtt på en till synes allvarlig man, men med glimten i ögat.
🙂
Svar från Benganbus   2016-11-30 20:23
Mycket av bilkörningen handlar om att samarbeta, då man e flera ute på vägarna!
Den allvarlige mannen kör en stor lastbil till vardags!
Tycker han e bra som fotomodell också!
/B
Jag bodde i en liten stad utan rondeller när jag fick körkort. Min körning instruktör, hade både hört och sett rondeller. Han lärde mig att betrakta den som en vanlig korsning. Så jag blinkar på vilken väg jag ska redan när jag kör in i rondellen - och alltid när jag kör ut.
Jag vet inte om det ger någon mening för dig.
Mvh. Erik.
Svar från Benganbus   2016-11-30 20:24
Det skulle vara ett nöje att möta dig i trafiken Erik!
Ha en bra kväll!
/B
Artigheten i trafiken är utdöende... Jag fick lära mig att alltid blinka ut ur rondellen men framförallt att tacka när lastbilen man nyss kört om hade underlättat min omkörning genom att glida ut på vägrenen eller bara hålla undan... Om man tackade för fick man ett trevligt blink tillbaks, det är nästan ingen som gör längre... då tröttnar man också på att tacka till slut... och så var den onda cirkeln igång...
Cirkulation plats,/ rondell är en egen trafikplats,därför blinkar man ut( är även ok å blinka vä hö med) varvid man ska kolla extra när man byter till höger för utfart.Å när vi får en ny generaldirektör på vägverket så görs säkert reglerna om så snart vågar inte geme man köra där ;)
Svar från Benganbus   2016-11-30 21:18
De e dags för en fika snart Ronny och fortsätta att tala väsentligheter! Och kanske får jag ta en bild på dig då igen! :)
/B
Lite synd att rondellerna därmed blir simpla korsningar som stoppar upp trafiken. Man vågar ju inte lita på att den som inte blinkar inte ska gå ut ur rondellen.
Själv tycker jag att rondeller underlättar på hårt trafikerade korsningar. På en del ställen möts fler vägar än två, svårt att se hur de skulle ordnas utan rondell. Här i Canada finns en variant på vägkorsning jag inte sett i Sverige: 4-vägsstopp. En korsning av två vägar, med stopplikt åt alla håll. De lugnar ned tempot.
snygg bild Bengt=) blinkers? vad e det ? ;)
peter(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg