Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3504 / En fin bild, å så Trump och Åkesson och till sist Jupiter-3!

Tycker till att börja med att Eva Tedesjös bild på Ian Lundin är bra! En udda och dramatisk komposition och nära fotograferad!

.Se'n är Cronemans krönika i dagens DN värd att läsa, och jag gjorde en liten sammanfattning av krönikan genom att göra ett urklipp!

Den här sammanfattningen tycker jag är värd att tänka på för tex de politiska partierna, och inte bara kalla Trumps och Åkessons anhängar för dumma i huvudet! För det blir bara ett mantra, och det hjälper liksom inte i verkligheten!
.

Och vad gäller jupiter-3, den här optiken har jag shimsat om, så nu ligger skärpan där den ska! Och oändligt ligger på oändligt! Och det är kul för den här optiken är mycket fin! Förstora gärna så ser ni hur fin den är! :)

Allt för idag liksom! :)

/Bengan

Inlagt 2016-11-29 12:42 | Läst 3024 ggr. | Permalink
Fin optik! Med en sån här skulle den förbli en 50:ia på Fujin. (eller nästan)
http://www.dslrmagazine.com/tecnologia/adaptadores-reductores-kipon-baveyes-para-opticas-leica-m/

/Stephan
Svar från Benganbus 2016-11-29 19:57
Väntar på en "billig" Rf- fullformatare i stället! ;)
Tack för länken!
/B
Optiken i all ära - väldigt intressant och träffande det som Croneman skriver. Och fortfarande förundrar jag mig över alla duktiga fotografer som jobbar på DN, den tidningen är värd prenumerationen bara för deras skull.
//GöranR
Svar från Benganbus 2016-11-29 19:59
DN har bra krönikörer och bra fotografer!
Papperstidningen alltså! ;)
/B
Snubblade för några minuter sen över den här länken:
http://macfilos.com/home/2012/11/5/fuji-x-e1-impressions-using-with-leica-lenses
som jag inbillar mig kan intressera dig. Möjligen har du sett den för länge sen; mitt eget intresse för Leicagluggar på Fujihus är ju exakt en vecka gammalt idag (fick tag på en adapter igår f ö).
Svar från Benganbus 2016-11-29 19:56
Tack för länken, har inget minne av att ha sett den tidigare! Hur som helst, mycket intressant! Vad gäller manuell skärpeinställning med X-E1, kan tycka att det kan vara svårt att snabbt ställa skärpan i dagsljus, men då e ju inte skärpeinställningen så viktig. Däremot på full öppning i lampljus, ute eller inne, då tycker jag det går snabbt och lätt. Lättare än med min M Leica faktiskt! Å så infinner sig den där riktig fotokänslan när man fokuserar själv! :)
/B
elgenper 2016-11-29 20:32
Jo, manuellt med Leicagluggarna känns fint. 75 och 90 fokuserar jag snabbare och säkrare med Fujin än med Leicans mätsökare, med 50 är det väl oavgjort och med 35 vinner Leican. Men det är LYX att se det exakta utsnittet på alla avstånd i Fujisökaren!
En adapter typ Metabones, inte billigt dock. Metabones lär enligt tester inte påverka bildkvalitet.

Vad gäller fokusering är ju XE-2 bra tack vare att man kan trycka in hjulet på baksidan uppe till höger (Command Dial?) och få 5x förstoring. Är det mörkt, så är ju den elektroniska sökaren inte särskilt kul (inte på XT-1 heller), men om man vrider tiden till några steg längre blir det bra även i stearinljus.

Bengt - du shimsar - var hittar du dylikt?

-J!
Jag har Fujifilm på min önskelista. Vilken modell är det som du har?
SallyIV 2016-11-30 09:18
Köper du nytt kan XE-2 vara bäst. XE-2S finns, men kostar mer. Med Fuji's tämligen unika support med gratis firmwareuppdateringar blir XE-2 nästan en XE-2S eller XT-1/XT-10 funktionsmässigt.

Vill du ha en annan typ av kamerahus är XT-1 eller nerbantade XT-120 alternativ, i USA ges det bra rabatter.

Vill du ha fast optik, är X100S/T synnerligen trevlig.

Alla Fuji X har samma sensor och processor (undantaget X100 som har 12MP och första generationen sensor/processor).

-J!
Stundtals orkar jag inte riktigt med Trump och Åkesson och rådande trettitalsstämning. Som terapi har jag börjat söka adaptrar och hittade igår en möjlighet att testa mina gamla Konica AR-gluggar på mina Canonhus. Leveransen tar väl ett par veckor så julpysslet är säkrat.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg