Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3512 / Vi kan skapa vår egen sanning och vår egen verklighet i den nya sköna nya världen! :)Förr i världen så kom spännande historier, eller hemska historier inte så långt! Inte skvaller heller! Det kom bara ut till några andra i byn! Eller till nästa by, om någon hade något ärende dit!

Nu e det nya tider, härliga tider, för nu kan man välja sin egen verklighet! Å berätta bra och spännande historier till många tusen byar! Å ingen skall bry sig om vad jag tycker, eller tror, för det e min mänskliga rättighet att tro och tycka som jag vill! Å det e fler som tycker som jag, så måste det ju vara rätt och sant! Eller om många gillar det!

Och så har vi ju Photoshop,  då slipper moster Agda va så rynkigt i ansiktet på bild som hon i själva verket är! Eller så kan vi göra främmande kulturer ännu rynkigare, för å visa hur fattiga dom är!
Och så kan vi fota med 1930-tals objektiv utan att ha något sådant objektiv! Det finns spännande programvaror för nästan all verklighet!
Framtiden e här! Du sköna nya värld!
Du väljer dina egna bilder och din egen verklighet!
Visst e det praktiskt!
Ha en bra dag!

/Bengan

Ps. Bilden ovan e tagen med ett mycket gammalt objektiv, men bilden e bearbetad i PS, så man ser att det e ett gammalt objektiv! :)

Inlagt 2016-11-24 10:07 | Läst 1251 ggr. | Permalink
Objektifiering kan vara skadlig har jag hört ;-)
..var det inte under Stalininsmen som det retuscherades hej vilt, dvs verkligheten förvanskades? Inget nytt då, inget nytt nu, verktygen skiljer bara. Oavsett vilket så vet inte eftervärlden om att de lever med en osanning.

-J!
Dom där gamla gluggarna du använder slätar väl också över o döljer en del skavanker dom också, LO
Enligt Oxford Dictionaries är årets ord "post truth" - tyvärr ligger det mycket i det.....

Vad gäller foto är det ju en svårare fråga vad som är "sant". Verkligheten är till exempel inte svart/vit. Bokeh är ju populärt, men det ser man inte utan en kamera.
Alla fotografier är i nån mening en tolkning av verkligheten, snarare än en absolut sanning.
Vem har påstått att foto visar verkligheten sådan den är?(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg