Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3506 / BMW M4, Tårtan och litet annat!

Nu på onsdag så e det Tårtan! Hoppas snöröjningen har skottat en gångväg fram till ingången till Tårtan! Vid förra Tårtan så va det litet tveksamt med den skottningent!

.



Och så har jag fotat bil i helgen! Med Biogonen från 1937! Jag kom inte riktigt så nära som jag ville! 0.9 meter är närgränsen på förkrigsbiogonen!

.

De e en god vän som köpt en ny bil, och ville att jag skulle titta på den! Jag e inte så bra på bilar, men efter en stunds beskrivning av bilen så förstod jag att med den här kan man göra snabba och säkra omkörningar! Och så hade han satt in en liten extra låda med ett chip, så tror jag det va, å då hade han fått in mer hästkrafter i motorn än vad den normala M4:an har! (Har igen aning om vad som e normalt på den här)

.



Å så en motljusbild ute med Biogonen! Jag hade inget motljusskydd, så jag fick hålla handen som en solskärm över objektivet! Det funkar det med! Och märk, Biogonen är inte antireflexbehandlad som dagens objektiv är, så det här att fota rakt mot solen, de e en överkurs för ett så'nt här objektiv!

Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!

/Bengan

Inlagt 2016-11-20 18:20 | Läst 1721 ggr. | Permalink
Jag har sagt det förut, den gamla Biogonen är ett spännande objektiv.
Du har inte lagt fingrarna emellan, men dom syns i överkanten!

Och den vägen är nog inget för säkra omkörningar heller. Fint blänk!
Tårtan har jag en aning om, jag har ju läst din blogg och har även pratat tårta med CJDG. Börjar nästan bli bekant med trettisjuan också så här bildledes. Om krutpaketet vet jag intet, men jag förstår att det är en sån där som gör svarta streck på efyran. 🤔



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg