Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3503 / Idag blev det intressant läsning till påtåren! Auktionskatalogen från LP-Foto!

LP-Fotos auktionskatalog låg i brevlådan när Roffe och jag kom hem efter att ha uträttat några av dagens projekt, då passar det bra med en påtår!

.

Å för att inte antinördar skall få vatten på sin kran, så finns det också bilder och fotoböcker på auktionen! Hört talas om Anders Engman? Christer Strömholm tex? ;)

.



Å kolla här då! En känd porträttfotograf har talat om den här optiken! Att den ev vore intressant att ha! Här e chansen Knut! ;)

.



Å kolla här då! Kom på att jag måste pröva det här! Och jag undrar om inte Harry Zöllner visste att jag skulle testa det här, för när bakdelen på optiken går mot avståndsrullen i M Leican, så blir inställningen så bra, att det här kan inte bara vara slumpen! :)

Nu återstår bara dagens återstående projekt, bädda, diska och dammsuga!
Handlat har jag redan gjort!

/Bengan

Inlagt 2016-11-18 13:40 | Läst 1784 ggr. | Permalink
Intresset för Leica står sig. Jag undrar om de som skaffar en Leica nuförtiden verkligen avser att fotografera med den?
Fredrikpersson 2016-11-18 18:47
Varför skulle de inte avse att fotografera med sina kameror?

F
Svar från Benganbus 2016-11-18 19:03
Jag tror det beror på vad Leican kostar. Det e många ungdomar som fotar analogt, det märker jag på loppisen som jag varit på, och en mycket ung man, typ 18 år, köpte en av mina M Leicor! Och på LP kan man nästan också fynda bland Leicor. Men det finns även samlarobjekt! Tex den svarta Kron-Leica som har ett utrop på 300.000:- :)
Jag tror att en del ungdomar hört talas om leica, å vem har inte det, och vill prova kameran. Men de e klart, jämför man med det digitala, så e det här Leicaintresset som ett loppspott i Nilen!
/B
TomasKronberg 2016-11-18 20:47
När jag kontaktade LP-foto för att få en värdering av min gamla M2 så ville de inte göra någon sådan (fast de faktiskt hade gjort en service på den kameran - så de borde ju veta). I stället ifrågasatt de hur jag kunde gå ut och använda kameran...? Underförstått att den var värdefull, eller vad? Min M9 är väl värd mer, ska jag inte använda den då utan låsa in den i kassaskåpet?

Jag förstår fortfarande inte vad de menade.

/T
Svar från Benganbus 2016-11-18 21:53
Du får fråga en gång till Tomas!
/B
Fredrikpersson 2016-11-18 22:29
Jag har gjort samma iakttagelse som Bengt och det verkar som det finns en nyfikenhet för det här med analog fotografi bland yngre fotografer. I och för sig ett relativt fåtal "avancerade amatörer" som jag tror drivs av i första hand nyfikenhet för ett annat arbetssätt och uttryck. Som ett komplement till alla de möjligheter det digitala erbjuder. Jag skulle gissa att dessa digitalfotografer som testar analogt foto drivs lite av samma nyfikenhet som vi analogfotografer drevs av när vi började testa digitalt runt millenieskiftet. Väldigt positivt i så fall, tycker jag. Kör man både analogt och digitalt maxar man sina uttrycksmöjligheter som fotograf. Om man vill testa analogt så spelar det kanske inte så stor roll vilken kameratyp man använder men en gammal Leica är väl utmärkt. Det finns ett gott utbud av begagnade Leicor till ok priser. Men om man vill bli riktigt analog och få ännu mer känsla så skulle jag rekommendera en Rolleiflex TLR. Bara 12 bilder. schaktsökare, tyst slutare och kort skärpedjup. Men det är naturligtvis en rent personlig åsikt.

F
EGW 2016-11-18 22:54
Jag har haft en Yshicaflex med schaktsökare. Men jag tyckte den sökaren var väldigt strulig. En shcaktsökare vänder ju bakfram på motivet. Det var annars en underbart trevlig liten kamera, en 4x4. Jag tog mest diabilder med den.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg