Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3495 / Funderingar i ett konsumtionssamhälle med miljöprofil!



Vårt relativt nya diskställ har börjat rosta! Det gamla diskstället, som nog va en tjugo år, bytte vi ut för vi tyckte det skulle bli trevligare med ett nytt, fint och kromat diskställ! Nu börjar rostfläckar komma på alla förkromade ytor på det nya stället!

Man kanske skall vara litet mer försiktig med fukt på diskstället? Eller torka av disken innan man ställer disken i stället!

.



För övrigt så fungerar Biogonen från 1948 alldeles utmärkt på den gamla Fujikameran!

Båda bilderna här, bara rakt ur kameran! Färg är Provia å så jpeg! ;)

Carpe liksom!
/Bengan

Inlagt 2016-11-13 08:47 | Läst 1262 ggr. | Permalink
Vi använder diskställ av trä. Kvalitén varierar, men ett bra exemplar håller länge. Fast man får hålla efter så det inte faller i sär. Även skärbrädor i trä kan hålla länge. Vi har två som barnen slöjdade i skolan. Gotländsk kärnfuru. Och så har vi spis med gjutjärnsplattor. Om bränner in rå linolja så rostar dom inte.

(Mina skivbromsar, även framtill, rostar sönder eftersom jag kör för mjukt. Så förra gången det var dags att byta lånade jag hem dom nya skivorna och brände in linolja. Skrapade bort överskottet, annars hade det inte gått att bromsa. Dom höll 20 000 mil, sen sålde jag bilen så jag vet inte om dom håller än. Cyklar och motorcyklar har rostfria skivor varför inte bilar?)

Snyggt porträtt. Nästan samma vinkel och uttryck som då Strindberg plåtade sig i spegeln.
x-country 2016-11-14 09:37
Det krävs stål som klarar höga temperaturer i skivorna (friktionen med bromsklossarna). Det klarar inte vilket stål som helst.
En snygg biogonselfie med varmt, skönt ljus! Och, ja, vad säger man om ett diskställ som inte tål fukt? Påminner om det luktfria torrdasset. Det var luktfritt så länge ingen använde det.
Ja, mockastövlar som inte tål fukt har ju funnits länge; nu har väl den "affärsidén" nått köksutensilierna...

Om det verkligen är kromat förvånar det mej inte så mycket, men om det är gjort av rostfri tråd borde det ju hålla längre.

Biogonen har i alla fall inte rostat ihop!
Jag har samma problem. Hade tidigare ett liknande, fast lite längre ställ från ikea och det rostade aldrig. Köpte ett likadant och det är nästan så man inte vill sätta något i det. Helt enkelt mycket sämre kvalite.
Ha det gott :)
Svar från Benganbus 2016-11-13 18:58
Har sänt en bloggkopia till IKEA! :)
Får se om dom hajjar! ;)
/B
Agneta Viklund 2016-11-15 17:05
Härligt :)
Ett diskställ som rostar! Det där borde reklameras.
Nu har jag kollat vårt över tio år gamla diskställ. Det är väl inte någon skönhet, det är epoxylackerat. Men lacken har hållit och det har inte rostat.
Svar från Benganbus 2016-11-13 20:45
Det va nog epoxylack på vårat gamla diskställ också.
/B
Vadå, diskställ ingår i maskinen och byts ca var tionde år.
Svar från Benganbus 2016-11-13 20:43
Vi får ta en fika i Sötälje i veckan, så får jag förklara hur diskandet i Gnesta funkar!
/B
x-country 2016-11-14 09:39
det ska va dubbla diskmaskiner. En för ren disk och en för smutsig. Då växlar man bara maskin och slipper alltså ställa allt i skåp och lådor. Mer plats för annat :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg