Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3489 / Hur sätta en Biogon med den yttre Contax-fattningen på en Fuji X-E1.


Då jag fått frågor, en fråga tror jag i alla fall ;) och då bilder e bättre än ord vad gäller instruktioner och liknande, så kommer här en instruktion + bilder!

Alltså, om nu någon, förutom jag, funderar på att sätta en Biogon eller Jupiter-12 med Contax yttre fattning på en Fuji X-kamera! :)

.




Här är det hela! Från vänster den normala KiwI M Adaptern, sedan en bajonettmellanring  (M bajonett/M39 gänga)  och så den viktiga adapter till höger! Ovan till höger står optiken! Ni ser fattningen på optiken för att fästa till kamerahuset på en förkrigs-Contax!

Den viktiga adaptern, nedan till höger, är en slaktad Kipon adapter för bla den inre Contax objektivfattningen! Men den här tidiga Kipon-adaptern va så glapp och värdelös att den fick ligga i skrotlådan tills jag kom på att den fasta bakre delen kommer att funka för det här! Så jag plockade isär adaptern, tog bort två delar av den, torkade bort fett och fick så en fast adapter med en Contaxfläns i ena änden för Contax-fattningen, och en M39-gänga i andra ändan!

.



Här sitter M bajonettmellanringen på adaptern jag "gjort"!  Ni ser flänsarna på adaptern som objektivfattningen sedan skall greppa över!

.

Å här syns allt på plats! Från vänster optiken och så syns en del av Kiponadaptern, och se'n M Bajonettmellanringen och så M adaptern som sitter på Fuji-kameran! Och när allt ihopsatt e det inte det minsta glappt!

.

Och när jag ställer optiken på oändligt via optikens yttre meterskala, så är bilden på oändligt även mot sensorn! Vad mer kan man önska! :)

Och som sagt, så här kan man göra!
Om man vill!

/Bengan

Inlagt 2016-11-09 12:35 | Läst 1335 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg