Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3484 / Utan antireflexbehandling på kvällen! :)

Bilden tagen med den icke antireflexbehandlade Biogonen från 1937! Å det här fotograferade gärdet känns som Sibirien när det blåser! Men det gick bra, för jag hade vindbyxa ovanpå tjockbyxan, och en bra vinterjacka med huva och handskar! Det jag ändå undrade litet över, de e Roffe, för han verkar inte bry sig, för när vi gått en halvtimme och jag kände att nu räcker det,  så säger han, - va vända redan?

.

På hemvägen tog en bild på samma ställe som jag tog i morse med Biogonen! (Bilden ligger i förra bloggen) Men nu va det nästan mörkt! Trodde det skulle bli mer konstigheter i lampor osv med den icke antireflexbehandlade optiken!  Men jag tycker Zeiss-Biogonen från 1937 klarar det hela mycket bra!

.

Så jag kör vidare med Biogonen ett tag till! Även på kvällen! Ställer bländaren gör man genom att vrida den yttre lätt tandade främre delen på optiken, och samtidigt titta in i optiken framifrån, för där ligger bländarskalan! Och e det mörk, så ser man inget! Och man känner inget heller, för det finns inga fasta bländarlägen! :)

/Bengan

Inlagt 2016-11-06 17:34 | Läst 1138 ggr. | Permalink
En bra optik, men kanske lite obekväm.
Svar från Benganbus 2016-11-07 07:49
Stämmer bra, ingen optik för dagens fotografer! ;)
/B
Du Benke, efter typ 50-talet kunde alla objektillverkare slutat att uveckla gluggar. Allt var tillräckligt bra.

📷😋
Svar från Benganbus 2016-11-07 21:51
Hallå! Konsumtion e viktig för å hålla hjulen rullande i samhället!
Även om det bara e till det yttre! ;)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg