Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3481 / Småpåvar tycker såklart som den store Påven!



I veckan hörde jag ett uttalande från Påven om kvinnliga präster, nu läser jag om en småpåve som uttalar sig om kvinnliga boxare! Inget konstigt med det! Arvet lever vidare!
Nu menar jag arvet efter lärjungen Petrus, som tog över ansvaret i lärjungegruppen efter Jesus frånfälle! Petrus gillade inte heller kvinnor! Och Påven är Petrus efterföljare enligt den katolska kyrkan, och småpåvar tycker såklart som den store Påven tycker!
Inget konstigt med det! ;)

Carpe liksom!
/Bengan

Inlagt 2016-11-04 07:52 | Läst 1428 ggr. | Permalink
Så är det nog. En helt annan sak - citatet på tröjan av Vince Lombardi tycker jag mig ha hört uttalas av en blivande påve borta i väster? Han har visst också fått sig en släng av arvet?
Svar från Benganbus 2016-11-04 09:23
Vince Lombardi va i alla fall en intressant och spännande person! ;)
/B
Så är det nog med religoner och förresten alla typer av föreningar. De har ett arv att upprätthålla. Många ganger sker detta upprätthållande på individens eller gruppens bekostnad.
Och manga ganger är det män som satt upp formerna.
För egen del sager jag att man får helt enkelt se till att hålla sin relation med Gud utanför dessa strukturer. Gå vid sidan av liksom. Det går bra det med...Gud kräver ingen form.
On topic igen:
Jag hoppas verkligen att denna man är så progressive som det sags han är, då kanske han kan utverka stora och bra förändringar inom katolska kyrkan...såsom att präster får gifta sig, människor av samma kön får gifta sig....gör han det blir det nog bra med kvinnliga präster oxå.
Det var ett klumpigt och dessutom lite larvigt svar av Påven på frågan om kvinnliga präster. Jag tycker att journalisten kunde avstått från den andra meningen i frågan, den om ifall prästerna var rädda för kvinnlig konkurrens. Det gjorde frågan i sig en otjänst tycker jag och öppnade för larvighet även från påvens sida.
Svar från Benganbus 2016-11-05 09:07
Jag kan väl tycka att vissa journalister ställer väl enkla, och onödigt populistiska frågor. Men det kan bero på tiden, snabba svar på komplicerade ämnen är det som säljer bäst, eller uppmärksammas mest. Den historiska förståelsen i ämnet har försvunnit. Jag kan nog ändå tycka att Påven fixade det hela bra, man förutsätter att Påven i alla lägen skall ge balanserade och välformulerade svar, och det är inte lätt i den här massmediala uppståndelsen.
/B
Nu vet nog de flesta svenskar lite om den katolska kyrkan och dess inflytande på många samhällen. Som deras inflytande i Södra Tyskland eller Österrike.
Det är mycket större än man tror.
Låt mig bara ta ett exempel.
Prästen i den lilla byn Weikendorf utanför Wien var populär och jag har träffat honom. En fet man runt 50 år.
Han var en celibritet på mina svärföräldrars guldbröllopsfest och även på min svågers begravning.
Cirka 6 månader senare blir den här prästen anklagad av sina korgossar för att bada bastu med dem och då tafsa.
När det väl avslöjats kryper det fram att han gjort likadant under flera år med också tidigare korgossar.
Nu när detta kommit fram och flera offer börjar tala förväntar man sig en ordentlig polisutredning.
Fast det är inte vad som sker.
Prästen ersätts med en ny och flyttas till Klostret i Melk för studier. Polisen gräver inte vidare eller kräver att den misstänkta pedofilen skall anklagas och utredas.
Detta mina vänner är katolska kyrkan.
Min son Niko Alm sitter i riksdagen i Österrike. Han kämpar mot denna särställning som katolska kyrkan har i Österrike. Om man nu är neutral som stat mot olika religioner så varför har man då ett kors hängande på väggen i varje klassrum? Det är en av hans käpphästar. FAst han är smart och det går betydligt djupare.
Han är numera en väldigt frekvent gäst i TV-sofforna när det diskuteras religion och dess inflytande i samhället.
Jag får ofta en länk till dessa så jag har sett åtskilliga.
MIn slutsats är att religion oavsett vilken måste vara klart åtkild från makten.
Så vad Påven tycker om katolska präster borde inte fattas av honom. Om ett land anser det är OK satt katolska präster kan gifta sig så är det upp till landets förfatning. Inte påven.
Om det är OK med katolska kvinnliga präster är samma sak.
Det har inget med en gud att göra.
alfin 2016-11-04 23:29
Om staten ska vara skild från kyrkan, vad har då staten med att göra om kyrkan endast vill ha manliga präster?
Flash Gordon 2016-11-05 08:48
På samma sätt som man påverkar alla andra arbetsplatser
Man kan ju misstänka att apostlarna var homosexuella. 12 män som är tillsammans och som in vill ha med kvinnor att göra!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg