Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3452 / Has Leica Lost Its Mojo?

De e inte jag som undrar, utan kolla här! 

/Bengan

Inlagt 2016-10-18 18:44 | Läst 949 ggr. | Permalink
Ingen aning.

Sedan kommer jag till min käpphäst, vet inte hur många gånger jag upprepat detta:

M9 är den minsta digitala fullformats systemkameran på marknaden (ja, jag har mätt Sony A7 och den är kantigare - men väger mindre).

Jag kan bära med mig M9 + ett 15mm, ett 28mm och ett 75mm objektiv i en väska som är mindre än en normalstor nescessere (glömt hur det stavas - det är där man har sina toalettartiklar).

Om den sen är bäst vet jag inte - den är i alla fall "good enough"... för mig. Ska jag ta med mig min andra fullformatskamera och lite extra objektiv - ja då får jag bära med mig en axelväska på några kilo.

Nu var det ju rätt länge sedan M9 och M240 kom, jag skulle gärna vilja se vad de har för nytt att komma med i den vägen...

/T
Bengan, slösa inte tid på kalkonwebbplatser.... Här är ett par som jag tror du kommer att gilla:

http://www.35mmc.com
http://macfilos.com

(och nej, de handlar inte bara, eller ens huvudsakligen om Leica!).
Leica har nog inte förlorat sin Mojo. Om vi nu med Mojo menar image. Eller kanske man skall kalla det attraktionskraft. Vi är många som ifrågasätter om det är en kamera värd pengarna. Men det finns tillräckligt många som tycker det för att de skall fortsätta kunna gör vinst år efter år. Det är många konkurrenter som skulle vilja nå dit och som beundrar Leica för vad de lyckas med.
Leica gör fortfarande fantastiska objektiv men tar också bra betalt för dem. Nu kan också Canikon och andra det också men har inte riktigt möjligheten att få ut priserna för dessa extrema gluggar. En fin 85/1,2 får inte kostamer än 20 000 kr hos Canon. För om den gör det så blir serierna så små att de måste handbygga dem. Måste man göra det så måste de ha ett pris på 60 000 kr. Alltså ett pris som känns mycket Leica.
Leicas svaghet är att de lever och dör med m-modellen. Deras nysatsningar har inte skapat så mycket image.
DE säljer på grund av smittoeffekten från Leica som bolag.
Tittar vi sedan på Leica M som kamerahus så halkar den allt mer efter sina utmanare. Så långsiktigt tror jag att Leica kommer få höja priserna ytterligare eller försvinna.
Kameramarknaden är inte enkel får någon idag och den lär inte bli så mycket enklare de närmaste åren. Många kända märken mpste försvinna om man skall få balans mellan efterfrågan och produktionskapacitet.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg