Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3445 / Ny dag, ny blogg, kameraloppis och ett nytt testobjektiv!

"Vill du hjälpa mig eller vill du stjälpa mig", va min första tanke när fotokompisen Ronny räckte över ett objektiv till mig på Tårtan i går! Men med en osäker karaktär, så kunde jag nog ändå tycka att det vore spännande att testa, och tackade så mycket för vänligheten!

.

Konstigt namn på objektivet förresten, inget jag kände igen från 1960 eller 1970-talet! ;) Kollade på webben, det va en Koreansk tillverkare!  De e mycket från fjärran östern numera! Men det va i alla fall ett manuellt objektiv, alltid nå't!

.

Tog några bilder inne på Tårtan bl, skaplig bildvinkel! Skall "testa" objektivet på litet annat under några dagar framöver!

.



Hyffsat skärpdjup i alla fall!

.

Min synbildvinkel e inställd på normalen, så jag upptäcker snabbt att man måste mycket närmare med den här optiken, och även hålla kameran rakt! De va den här "ficklampan" mot örat som såg kul ut, men hon gick raskt runt hela tiden så svårt att fånga!  ;)

Ok, de om de! Och så e det kameraloppis på lördag, skall ned i bankfacket och kolla om det ligger nå't jag ev kan avvara! ;)

.



Skall även försöka sälja några bilder! Bildfragment från en annorlunda tid!

/Bengan

Inlagt 2016-10-13 10:42 | Läst 1089 ggr. | Permalink
De e mycke nu va?

Sötäljeavdelningen.
Svar från Benganbus 2016-10-13 17:16
Ångest och vånda inför lördagen! ;)
/B
går nog bra på loppisen skarö se! du blir nog av mä allt!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg