Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3444 / Crimson, Postnord och brevbärarnas farliga arbete! * Bloggen uppdaterad!

  •              Natt klockan tolv på dagen   (Roman av Arthur Koestler)

Jag har beställt bilder från Crimson, och det är inga problem! Den delen har alltid funkat bra för mig! Men se'n kommer problemet, leveransen hem via Postnord! Så idag åker jag och hämtar själv bilderna hos Crimson i Fruängen för att göra det enklare!

I den information jag får via nätet från Postnord så skall man även dela ut försändelsen i brevlådan om det går och om mottagaren är hemma! Så jag låter ytterdörren vara vidöppen då jag väntar bilder, och bakluckan på bilen stå öppen, så det syns att jag e hemma (bilen står tre meter från brevlådan) och så ställer jag ofta ut gräsklippare och kratta och en del annat för att vara extra hemmatydlig, men ändå så kommer det en avi i brevlådan om att hämta försändelsen på ICA!
OBS! Försändelsen går lätt ned i brevlådan! (Men försändelsen kanske e bökig att ha med sig i bilen för brevbäraren, vad vet jag)

Men så långt e allt ganska hyffsat, när försändelsen e i Gnesta! Men innan den kommer till Gnesta, det tar ojämn tid numera!  Försändelsen åker till nå't ställe mitt i Sverige vad jag förstår, central sorteringspunkt, innan den kommer åter till Sörmland och Gnesta! Och det här tar litet olika tid och kommer det en helg i mellan så blir det lång väntan på bilder!

För ett antal år sedan kunde jag beställa bilder från Crimson ena dagen, och få dom nästkommande dag i brevlådan! Men det här va för mycket länge sedan, kanske för två eller tre år sedan!

Och, ursäkta mej, 
jag kan inte låta bli att jämföra litet när jag läser om brevbärarnas vedermödor i tidningarna!  Jag har arbetat vid posten ett antal år, och känner igen de numera "livsfarliga" brevlådorna, där man kan klämma sina fingrar!  De va nästan bara "livsfarliga" brevlådor när jag sprang i höghusen i Årsta med posten! Å även hundar! :)  Men det va ju en helt annan tid, ursäkta, jag vet det!  ;)

För övrigt så laddar jag för fikat på Tårtan i eftermiddag! :)
Måste ut med Roffe några gånger, handla och städa litet innan!


Och som sagt, åker själv och hämtar bilderna hos Crimson i Fruängen!
Det är säkrast så!

/Bengan

Inlagt 2016-10-12 08:35 | Läst 1592 ggr. | Permalink
Det kan hända att brevbäraren tar med sig ett paket!, men det har bara hänt en gång på 5 år. Post Nord är ju utrustade med bilar som skulle kunna ta smärre paket ,men det är troligen för jobbigt. Jag beställde ett batteri till min kamera. Inte större än ett normalt brev! En avi i lådan, den uppmanade mig att hämta paketet. På ICA. Den affären ligger i Lycksele, 6,8 mil enkel resa? Hur tänker man då. Batteriet kostade 350 kronor, resan för att hämta det 400 kronor. Och detta är ingen engångs, det händer alltid kan man påstå, med POSTNORD
Ack, ja! Förr väntade man med spänning på sina paket. Nu väntar man med spänning för att se om paketet är krossat eller om det ens kommer fram. Objektivet från Rajala var välemballerat och tur var väl det, för när det kom fram såg det ut som det ramlat från Eiffeltornet. Affischen från Fotografiska, som skulle bli en födelsedagspresent, beställdes 14 dagar före högtidsdagen (för säkerhets skull), men anlände först 14 dagar efter densamma. Nu ska det väl bli bättre, sedan Damberg tagit någon höjdare i örat. Den som lever om sex månader får se hur det blev.
Får nästan aldrig post nu för tiden. Skickar aldrig efter något heller. Kommer ändå att tänka på en händelse för några år sedan. Det var nog före postnord. Min dotter som bor 200 meter från postkontoret hade skickat efter en " stenkaka " till min morbror. Brevbäraren kom och skulle stoppa ner paketet i dörrinkastet som den här gången var lite för litet. Med lite envishet och knölande med paketet fick han det ändå genom dörren. Dock inte i det skick man hade önskat. Den stenkakan spelade man inte mer. Den var vid det här laget i småbitar.
Sten
Det var ibland bättre förr. Som det står på den magnifika inskriptionen på postens huvudbyggnad i New York:

"Neither snow nor rain nor heat nor gloom of night stays these couriers from the swift completion of their appointed rounds." "Varken snö eller regn eller hetta eller nattens dunkel hindrar dessa budbärare från att fermt fullborda sina fastställda turer."

Den sentensen skrevs för 2400 år sedan av den grekiske historikern Herodotes. Persiens ridande kurirer var snabbare än några andra dödliga.

Idag hunsas brevbärarna av sina överordnade. De ska också hinna med dubbelt mot förr. De hämnas på kunderna genom att inte lämna ut försändelser större än 20-gramsbrev och möjligen tidningar. Crimsons wellpappkartonger får kunderna hämta själva.
"Jag är en lantbrevbärare, jag går i snö och is,
och intet är mej kärare, än gå på detta vis.
Om världen än blir vrångare, för yrket jag ej skäms,
min äldste föregångare, Merkurius benämns.
Mitt kall hör till de ringare, ej vingar har min häl,
dock är jag överbringare, av bud från själ till själ." T: Hjalmar Gullberg M: Gunnar Turesson

Men det var då. Nu är det alltså annorlunda, vilket vi alla kan vittna om. Även om det ibland kan vara bekvämt att kunna hämta sina paket på Hemköp eller macken kl 8 på kvällen. Om man bor bättre till vill säga, i stan.

Delar här också ett Facebookinlägg: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153945804177196&set=a.130882057195.110129.620162195&type=3&theater

Så man är medveten på hög nivå. Frågan är bara vad det kan ha för konsekvenser i det långa loppet. Att göra om och göra rätt verkar svårt.

i övrigt blir det kallare här, igår kväll var det nog inte mer än 20-21 grader på kvällen.

//GöranR
Svar från Benganbus 2016-10-12 12:11
Tack för länk till Fejan! Har varit där och kommenterat! :)
/B
Ps. Sista raderna här i din kommentar kunde jag inte läsa konstigt nog.... ;)
Man får ju i vart fall säga att Postnord tar sitt samhällsansvar på allvar, med tanke på hur många blinda och förståndshandikappade budnissar de verkar anställa. Vet inte hur många gånger Postnord missat, eller kanske snarare struntat i, att leverera paket.

När man ringer och undrar var paketet blir av säger de att de varit där men att kunden ej var anträffbar trots att man verkligen sett till vara inne hela tiden. Antar att de inte hittade någon knapp för ringklockan utan att gå ur bilen och ta några få steg till ytterdörren tvärsöver trottoaren.

Överväger starkt att sluta handla från företag som levererar via Postnord.
Här i Tullinge har en brevbärare fått sparken från PostNord, varför? Jo, han informerade Tullingeborna i en FB-grupp om att vissa postnr skulle bli utan post vissa dagar i somras när brevbärarna gick på knäna. Vi Tullingebor/PostNord-kunder uppskattade att få infon, PostNord ansåg att han var illojal mot företaget...
Det verkar vara väldiga skillnader på servicen i olika orter i vårt land. Har inte vad jag minns haft några problem
med leveranser från någon vare sig posten eller andra "budfirmor", tvärtom. Alla småpaket hamnar i postlådan
om inte avsändaren har begärt annat.
Mv/G



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg