Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3417 / Så där ja, då kan jag släppa X-Pro1 och även X-Pro2 vad gäller manuella Leicaobjektiv!



Kunde inte släppa funderingarna på hur tex X-Pro1 eller 2:an skulle klara manuella Leicaobjektiv! Fick chansen att pröva i går med Fotograf Strengbergs X-Pro2:a!  X-Pro2:an och även 1:an har ju också en slags optisk sökare och jag ville se om något ytterligare tillförs i sökarbilden än det jag har i X-E1:an med mina Leicaobjektiv!

Och det jag fattar mer och mer, det är att Japanska konstruktörer gillar teknik! ;) Det blev litet mycket och tekniskt rörigt i sökaren, så kan man nog säga, för in kom en liten digital ruta, som låg i nedre högerkanten av den "optiska" sökarbilden och i den här lilla extrabilden fanns förstoringsmöjligheter och även en liten snittbild! Men det blev mycket att hålla koll på, och innan jag fick in Bengt-Åke i den här lilla rutan för att försöka ställa skärpan, så hade han tröttnat och gått för att hämta en påtår! Men den digitala sökaren i X-Pro2 funkar såklart bra, nästan lika bra som på X-E1:an! ;)

.

Så här ser det ut i sökaren och på displayen i X-E1:an när jag kör manuellt! Klart och enkelt! Och bilden kan förstoras!

Så att köpa en X-Pro2, eller en X-Pro1 som är mycket billig numera, för att använda manuella objektiv, det föll bort direkt efter den här testen i går! Den optiska sökaren hade inte tillfört något! Och så har inte X-Pro1 någon justerbar diopter heller vad jag förstår, och det är en nackdel!

.

Så den lilla X-E1:an växer mer och mer! Trots sin kompakthet! :)

Carpe!
/Bengan

Ps. Men X-Pro1 och även 2:an fungerar såklart alldeles utmärkt med Fujis egna objektiv! Men då bör man nog köra autofokus!

Inlagt 2016-09-22 09:55 | Läst 1838 ggr. | Permalink
Nå, finns gud? ;)

Med "justerbar diopter", menar du att man kan ställa förstoring/skärpan i sökarokularet beroende på om man är närsynt lr långsynt? Det kan vara bra att ha. Minns jag tittade i sökare på ens kompis Fujifilm X-T1, och för mig blev sökarbilden helt suddig med den inställning han hade (jag borde ha glasögon men har inte blivit klar att skaffa). Hur som helst. Visst, finns det på Fujifilm X-PRO2. Men den sitter lite på sidan vid sökaren. Se bild här, så ser du att det finns en ratt för + och -

https://www.dustinhome.se/product/5010898126/x-pro2
Svar från Benganbus 2016-09-22 11:58
Det här med att fota med tex M Leican gick bra tills jag blev sjuttio, se'n va jag tvungen att köpa ett extraglas och skruva in i ögonmusslan! Tur att en god vän förbarmade sig, för originalet till M Leica kostar en bra slant!
Och på Contax G finna justering, även på X100 och X-E1:an, men inte på X-Pro1!?
Och det va litet slarvigt av Fuji tycker jag!
/B

Ps. Det här med tro är knepigt, när jag va mindre och gick i söndagsskolan va det lättare! ;)
Johan Pihl 2016-09-22 12:11
Ja, verkligen slarvigt och lite snålt av Fuji att inte tänka på oss gamlingar med dålig syn då de tillverkade X-Pro1. Men de verkar ju ha fixat till det nu i X-Pro2, proffsigt ;) Själv slipper jag tänka på det då jag fotar med iphonen, den kan man ha på vilket avstånd från ögat som känns bäst ;)
Svar från Benganbus 2016-09-22 17:29
Måste fråga, har du inte en Leica 28 mm?
Om du har det, så varför inte skaffa ett X-E1-hus till den optiken!
Det blir som en 35:a då!
Superkombination! :)
/B
Johan Pihl 2016-09-23 15:42
Tack för tipset! Men tyvärr, jag bytte bort den mot en Summicron 35mm, som jag sedan sålde i somras. Så nu är iphonen det ena fotoverktyg jag har ;)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg