Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3389 / Samtal med avhoppade medlemmar från Fotosidan!

Självporträtt Dogma



Internet gör det möjligt för nästan alla att vara med i debatten! På gott och ont! Och i lärande av olika saker kan det visst vara bra med internet! Problemet kan uppstå när några anser sig vara duktiga i något ämne, och kanske hänvisar typ till: "Jag har minsann kört bil i så många år så jag vet nog!" Eller att "jag har jättemånga dyra bilar i garaget!"  Nu skall jag inte vara helt orättvis, för vissa elever tycker att det här räcker, att ha många dyra bilar i garaget alltså! ;)

Men för att tala om det här litet på djupet, tex om pedagogik i sammanhanget! Undervisning eller tips och råd är aldrig neutrala! Antingen är det ett sätt att försöka hjälpa till, som att frigöra människor, i tex konst, eller ett sätt att tämja dem, eller uttrycka sin egen frustration över livet.
Samma kan ofta sägas om ledarskap på både organisationsnivå och samhällsnivå.

Ingen kan frigöra någon annan, kan man väl säga! Inte heller kan vi frigöra oss själva i ensamhet genom kommentarer till andra! Frigörelse eller utveckling är något vi gör i nära samtal med andra, i våra relationer, ofta mellan fyra ögon, eller i grupp, där vi känner de andra och litar på de andra och då vågar formulera våra egna problem och där kanske kan finna lösningar.

Jag tänker på de kommentarerna som då och då dyker upp omkring bilder på Fotosidan! Som har gjort att flera tidigare medlemmar lagt av! Kommentarer som ofta speglar en stor egen ensamhet, och en total brist på pedagogik, och som inte ger någon positiv hjälp!

Så kortfattat kan man nog säga att "bloggtrollens" kommentarer speglar ensamhetens röst via internet!


Nog om detta!
För natten kommer! :)
Å poolen Night Hawk e i gång! :)

/Bengan

Inlagt 2016-09-06 13:29 | Läst 1332 ggr. | Permalink
Det har blivit obehagligt tyst på fotosidan. Glädjen har delvis försvunnit i grupperna och det är vissa självutnämnda proffstyckare som tagit över till viss del. I det avseendet var det faktiskt mycket bättre förr :-)

//Tommy - som för övrigt kommer och gästar Gnesta i helgen igen och planerar årets sista dopp i Sillen :-)
Dubbelolle 2016-09-06 20:50
Ja, och man vågar inte tycka nåt för då glider folk ner i en depression o måste hoppa av, man ska tycka men man vågar inte säga nåt, skumt, må gott, LO
Är det inte så i alla forum och grupper? Det går lite upp och ned... En del funkar bra tillsammans och ibland blir dynamiken rätt kass är det kommer nya medlemmar i gruppen. Eller så blir det ännu lite bättre med nytt blod och nya idéer.
Själv siktar jag på att gå ut i naturen till helgen och ta lite bilder :-)
Väl talat! Fast själv kommenterar jag Inga bilder, bara bloggar. Det är lättare på något sätt. Jag tycker det är svårt att kommentera rena bilder. Jag har kravet på mig själv att min kommentar ska vara konstruktiv. Om jag inte tycker om en bild är det enklaste att helt enkelt låga bli att kommentera den. Ska man ge riktig kritik på en bild så ska det vara något som hjälper fotografen att gå vidare. Men jag har blivit avskräckt. Det är så lätt att fotografen blir förargad och tycker att jag inte har förstått.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg