Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3385 / Fuji X-E1, Summicron 50 mm, ISO 1600, jpeg, svartvita porträtt!

Konstrundan är över! Två intensiva dagar e nu till ända! Kul, trevligt och inspirerande! Jag tog några porträtt på mina medutställare mellan besöken! Håll till godo!

.

Stina Berge

.

Hans Christian Nygårdh

.

Dan Crona
.

Å vad gäller skärpa på jpeg direkt ur kameran, så räcker den för mig! Bilden är här delförstorad! Fotad på fri hand, Summicron 50 mm, ISO 1600, svartvitt/R med X-E1! (Förstora så ser ni bättre)

Carpe!

/Bengan

Inlagt 2016-09-04 19:16 | Läst 1314 ggr. | Permalink
Ja det där med rödfilter är ju en lite märklig ide, men man blir ju lite vitare i ansiktet, LO
Fina porträtt. Betyder /R att du använt rödfilter? Det kanske är något att pröva. Min Panasonic ger inte så bra bilder i sv/v annars, men kanske det blir bättre med rödfilter.
Svar från Benganbus 2016-09-05 08:57
I min Fuji X-E1 finns en inställning Svartvitt med Rödfilter. Använder det ofta och lägger på litet extra skärpning i kameran också. Påminner om Tri-X då! :)
/B
Bilderna är bra porträtt, tycker jag!
Många säger "direkt ur kameran" precis som ingen bearbetning har skett. Kamerans software bearbetar ju en rawbild och omvandlar den till jpeg (om man har ställt in jpeg) och så förminskar programmet bilden med 3/4.
Så "direkt ur kameran" betyder egentligen att ingenjörerna på Fuji har gjort en bearbetning istället för att Du har gjort den.
Alla poäng går till ingenjörerna :-)
Hälsningar
Wolfgang



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg