Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4495 / Som sagt, back to basic ett tag! Hoppas det funkar!

Skate

Kanske ett polisärende...barnfoto..  ;)

De kan vara bra att gå tillbaka några steg ibland! Å stämma av leget liksom! Å ställa en fråga: "funkar det här fortfarande! Klarar jag mig med de här äldre grejerna, eller e det helt kört! Har de här fem åren gjort den här utrustningen hopplöst omodern?"

Numera går utvecklingen, eller hur man säger, allt snabbare och snabbare! Och det kommer nya moderna, och förhoppnings bättre fotogrejer hela tiden! I alla fall ofta billigare! Och marknaden försöker såklart skapa osäkerhet hos oss och ett köpsug, genom att berätta om allt det fantastiska i den nya grejen som gör att du kan utveckla din konstnärlighet! ;)
Annars får man inte sälja, det kanske aningen litet onödiga!
Medvetna konsumenter e bara jobbiga! Så lycka till! :)

Till saken då! Som jag antytt tidigare, så använder jag nu en fem år gammal digitalkamera! En Fuji X100! Vi får se hur det går! Förändringsobenägen, kallas det nog! :)

Frånsett det, njut av de sista sommardagarna, även om det e ganska värdelöst att fota i solsken, då e hösten och halvmörker bättre! :)

/Bengan

Ps. Trodde jag skulle få litet mer medhåll i det här ämnet! Men det kanske e så,
att de flesta är förändringsbenägna! ;)

Inlagt 2016-08-24 09:05 | Läst 1410 ggr. | Permalink
Riktigt gatuliv där, kameran har, som du vet, mindre betydelse för resultatet (men inte alltid).
Trevlig bild! Själv har jag inga ekonomiska möjligheter att hänga med i den tekniska utvecklingen. Om jag hade råd skulle jag antagligen göra det till en viss del. Men det är kanske alltför lätt att flytta fokuset från bildskapandet till kameran. Jag tycker annars att det är kul att följa vad som händer på kamerafronten. Historien om polisens gripande av Epstein var trist. Vi behöver poliser med lite kunskap och tankeförmåga. Men DNs reaktion med JK-anmälan kanske kan bidra till att göra rilspolischefen mer medveten om behovet av utbildning av poliskåren på en del försummade områden.
2016-08-24 19:01   Mikael Good
Fem år är rena ungdomen i sammanhanget! Sett till serienumret fyller min digitala mätsökarkamera 9 år i september och det går fortfarande att ta bra bilder med den trots att en del anser att den är hopplöst föråldrad! :)
Svar från Benganbus 2016-08-24 19:28
Vad tror du Finansministerns tycker om att du behåller och använder kameran så länge i ett konsumtionssamhälle? ;)
/B
Mina kameror är sju och åtta år gamla! Ser ingen anledning att byta förrän de eventuellt pajar... Saknar egentligen ingenting förutom lite bättre ljusegenskaper...

Ska iväg på ett bröllop i helgen. Det är inte jag som är bröllopsfotografen, men man har bett mig fota "vimlet" efteråt. Det jag kan oroa mig för är hur mörkt/ljust det är i lokalen. Ja, jag har med mig en (lös) blixt (finns ingen på kamerorna) som funkar bra, men helst då indirekt riktat. Är det då långt till väggar och tak eller mörka väggar och tak kan det bli problem. Softbox kanske är bra men har ingen och direkt blixt vet ju alla hur det blir. Men... det är ju sommar och det är på eftermiddagen så det ska väl gå bra.

/T(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg