Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4471 / Idag sparade jag två tusen tack vare Melitta! :) Och om Fuji X100!

Nu när Gnesta-Planket e över så blir det litet husfix! Nu va det en blandare i badrummet! Det kom bara kallvatten, och rörfirman sa att det e kalken i vattnet som sätter igen blandarventiler! Så man kan försöka skruva ut ventilen ur blandaren och byta den! Den här ventilen satt såklart fast som berg! Köp ny blandare sa rörfiman!

.

Men va f-n tänkte jag, man kan ju kalka ur kaffebryggare, så vad e problemet! Tog loss blandaren från väggen och lade den i en stor kastrull med melitta avkalkning och litet extra ättika och kokade en halvtimme!
Nu funkar blandaren igen! :)

.

Annars inget nytt! Jo förresten, tog fram en gammal kamera och tog litet bilder! Fuji X100! Funkar bra trots att den e mycket gammal med dagens mått mätt! Här e en bild tagen på kameran för nå't år sedan!

Carpe liksom!

/Bengan

Inlagt 2016-07-31 20:57 | Läst 3728 ggr. | Permalink
Gnesta-Planket blev en fin begivenhet! En upplevelse att se evenemanget i r l, första gången för min del. Och kul att få ta ett snapshot med självaste generalen i centrum. Resultatet finns här: http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3492852.htm

(Citronsyra funkar också. Jag kör emellanåt med citronsyra och 90 grader i tvättmaskinen för att förebygga att den kalkar igen i skrymslena. Bra för diskmaskinen också, om man har sån.)
Svar från Benganbus   2016-07-31 21:32
Tack Måns!
Och det va trevligt att få träffa dig i verkligheten!
Citronsyra, lägger på minnet! :)
/Bengan
Dubbelolle   2016-07-31 21:35
Melittas avkalkare är citronsyra! LO
Salt duger gôtt. När min fru skulle handtvätta i min lägenhet i ytterst kalkrika Bryssel tog hon miste på tvättmedel och salt.

Handfatet som tidigare var sådär sidenmatt blev synnerligen fint!

Men citronsyra duger visst. Bland annat till att göra ren kylkanaler i gamla båtmotorer typ Albin..

Ja, det finns gott om produkter som säljs överdyrt
för att citera Satoil Vaxhom, "samma sak, men från Watski 300% dyrare"
Ford har sköljolja till några av sina motorer - det är typ lampolja..

-J!
Kemiska reaktioner går snabbare vid högre temperatur. Bra tips det här med citronsyran! Det är tråkigt när maskinerna kalkar igen.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg