Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4453 / Hur mycket kamera eller optik behöver man egentligen?

Söderhallarna

Tänkte på det när jag läste om det nya Sony Planar T* FE 50 mm f/1,4 ZA! Nu kan det här ha att göra med typen av fotografi man sysslar med såklart, behöver man mycket skarpa eller mycket stora bilder/bildfiler så är ju en bra optik typ Sony eller liknande att föredra såklart!
Men har ändå ändå svårt att släppa tanken på hur bra bilder en mobiltelefon ändå kan leverera! För oss amatörer i alla fall! Men jag tror mycket av orsaken till att inte fler använder en mobiltelefonkamera dagligdags är att den inte anses som en riktig kamera!Eller hur grabbar? ;)

.

Hos Gert på Hornsgatan

Och jag återkommer då och då till den här gamla iPhone 4S! Tex de två bilderna här ovan! Och blir ständigt imponerad!

Hur som helst, när en liten kompaktkamera känns stor, typ Fuji X-E1 eller X100, och då fickor och händer e begränsade, typ av hund och koppel då slinker den här lilla iPhone 4S lätt ner i bakfickan och utan att jag e speciellt orolig för bildkvalitén!

.Men i dag blir det prylar! Södertäljeavdelningen av Fuji X-E1 kommer till Gnesta för att förevisa ett autofokusobjektiv till X-E1:an! Spännande!

/Bengan

Inlagt 2016-07-13 09:30 | Läst 855 ggr. | Permalink
2016-07-13 10:37   Hans I. Jonsson
Jag gillar spegelbilden! Det hade varit gött med en mätsökare, tror jag ;)
/H
Svar från Benganbus 2016-07-13 12:14
Tack Hans!
Å man kan låtsas att det e en! :)
/B
Kan man göra en liknelse med antal cyklar man behöver?

"The correct number of bikes to own is n+1.

While the minimum number of bikes one should own is three, the correct number is n+1, where n is the number of bikes currently owned. This equation may also be re-written as s-1, where s is the number of bikes owned that would result in separation from your partner."
http://www.velominati.com/the-rules/#12

:-)
Svar från Benganbus 2016-07-13 22:57
Tack för den läsningen Olle! :) :)
/B
Ja, Hr Senior (http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/1903-ta-bra-bilder-ga-over.htm) har, liksom även jag, noterat samma sak - mobil duger gott. Dock är färger inte lika kul, batteritiden på en modern mobil är löjlig, t.o.m. en Fuji framstår som en perpeetum mobile och hållbarheten hos en iPhone etc,,, några år max om den ömtåliga saken inte kraschat innan dess.

Vart vi är på väg? Mobilerna kommer att ytterligare skärpas. I princip kan en kamera med litet mer elektronik bli en mobiltelefon, kör ett öronset via bluetooth så kan din makera ta bilder och du talar med svärmor i Dubyebye..

-J!
Svar från Benganbus 2016-07-13 22:59
Du e en framtidsskådare... ;)
Eller så har du facit! ;)
/B.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg