Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4445 / Eftertankens kranka blekhet, för att citera dansken! Akt III. Alltså en varning till er ungdomar! ;)

Järvspår, vad jag fattar!

Ungdom har sina brister, men man lär sig, förhoppningsvis i alla fall när man blir litet äldre! Alltså, när det begav sig, och då jag arbetade som skidlärare, och åkte såklart skidor nästan alltid barhuvad, men med solbrillor på! ;)  Och fick en "aktiv" solbränna! (Aktiv solbränna betyder, att man såg att det varit solglasögon på, och då förstod de flesta vad solbrännan kom ifrån, cykel, segling eller skidåkning! :) Men vad det egentligen betydde på lång sikt, de va inte känt då när man va ung! ;)

.

Min fru i Storulvån i Maj för över trettio år sedan! Även där är det fria öron!

Nu har tyvärr huden ett slags minne! Och ett av mina öron fick för mycket sol under de här skidåren, och det kommer nu huden ihåg! Nåja, tex cykel och golf har nog hjälp till litet också! Så dag va det fjärde eller femte gången som kirurgen på Nyköpings Lasarett tar bort en litet bit hud på öret! Å vi har blivit kompisar nu liksom, kirurgen å jag!

Nu e det här ingen katastrofgrej, men man bör inte låta den lilla pricken på örat vara i fred! (Basaliom alltså, en lindrig form) Så en varning till er ungdomar, som ännu inte e så kloka, sola för framtiden!  :)

Vad gäller foto, så har Fuji ställt till en del problem nyligen, även Samyang hjälper så klart till!
Så jag skall försöka tänka på litet annat ett tag!
Har även stängt av inkommande samtal från Södertälje, annars kommer det samtal typ: "Du kan få låna mina grejer och prova om du vill!"

.

Å förresten, vem behöver en billig och bra och raktecknande ljusstark optik på 12 mm till sin Fuji X -E1... suck..! ;)

Å så Carpe,
för dagen blir bara kortare och kortare! :)

/Bengan

Inlagt 2016-07-06 18:32 | Läst 1349 ggr. | Permalink
Fjällsolen är inte att leka med :) Båda föräldrarna, som har spenderat stor tid utomhus både vinter- och sommartid och kanske har varit lite för inaktiva med användandet av solglasögon har fått operera starr redan vid 60-årsåldern.

Hörde förresten från en polare som jobbat på ett skidställe här i norr, minns inte om det var Björkliden eller Riksgränsen, att hon hade hittat ett par goggles i solariet. Så det finns visst de som fuskar sig till den aktiva brännan också ;)

Ha en fin kväll!
/L
Ett klokt råd och bra bilder! Önskar dig lycka till med fortsatt åtgärder, har fö samma "åkomma". Vänliga hälsningar/ Björn T



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg